2024/04/19

 

DAUG VESTUVIŲ PADOVANOJO LIEPA

Šią vasarą, kitaip nei pernai, vestuvėms dažniausiai poros rinkosi liepos mėnesį. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Vasara – tikras vestuvių metas. Ruošdamiesi šiai ypatingai dienai jaunavedžiai dažniausiai renkasi šiltąjį metų laiką, kai, rodos, net pati gamta padeda kurti gražią šventę.

Nemažai vestuvių vasarą buvo ir Kupiškio rajone. Daugiausia porų rinkosi liepos mėnesį, buvo įregistruotos net 29 santuokos. Šiuo laikotarpiu darbo vestuvių organizatoriams, Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams tikrai netrūksta. Ar keičiasi vestuvių tradicijos, ar populiarėja išvažiuojamosios santuokos, pasikalbėjome su Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Birute Kopūstiene.

Jurgita BANIONIENĖ

Per savaitgalį – dešimt vestuvių

B. Kopūstienė teigė, kad šiais metais iki rugpjūčio 20 dienos Kupiškio rajone buvo įregistruotos 58 santuokos. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, kiek mažiau – pernai susituokė 66 poros. Pasak pašnekovės, santuokų mažėjimą galima sieti su mažėjančiu gyventojų skaičiumi rajone.

Iš visų 58 santuokų 22 buvo registruotos bažnyčioje. „Populiariausia yra Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia. Matyt, ji turi tam tikrą traukos jėgą. Tuoktis čia pageidauja ne tik mūsų rajono gyventojai, labai daug yra atvykstančių iš Panevėžio, Vilniaus. Per minėtą laikotarpį registruoti santuoką šioje bažnyčioje rinkosi 15 porų. Penkios santuokos registruotos Palėvenės šv. Domininko parapijos bažnyčioje, po vieną – Subačiaus ir Salamiesčio bažnyčiose“, – kalbėjo vedėja.

Daugiausia vestuvių buvo liepą. „Jei praeitais metais populiariausias buvo rugpjūčio mėnuo, tai šiemet – liepa. Paskutinį liepos savaitgalį mes įregistravome net 10 santuokų. Visos jos buvo iškilmingos. Tuokėsi nemažai užsienyje gyvenančių porų“, – pasakojo B. Kopūstienė.

Skaičių magija nesuviliojo

Kai kuriems jaunavedžiams ypač svarbu tuoktis magišką dieną. Šią vasarą tokių magiškų dienų buvo net dvi – liepos 7-oji ir 17-oji. Pasak vedėjos, tuoktis šiomis dienomis norinčių daug nebuvo – skyriuje niekas nesituokė, o bažnyčioje amžiną meilę 2017 07 07 prisiekė penkios poros, 2017 07 17 – viena.

Populiariausios tebėra iškilmingos santuokos, kurios registruojamos dažniausiai šeštadienį, tačiau yra ir pageidaujančių tuoktis darbo dieną. Pasak B. Kopūstienės, žmonės tokį apsisprendimą motyvuoja tuo, kad nerengia didelių iškilmių, svarbiausia jiems – santuokos įregistravimo faktas.

Pačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

vestuviu vedejai

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video