2024/04/19

 

VANDENS FORMULIŲ VARŽYBOS: LIETUVIUI – EUROPOS VICEČEMPIONO TITULAS

Starto akimirka. Jurgitos Banionienės nuotrauka

Starto akimirka.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Antro festivalio „Stichijos“ pagrindiniu akcentu tapo pirmą kartą Kupiškio mariose surengtas vandens formulių F2 Europos čempionatas ir pasaulio F4 klasės čempionato finalinis (III) etapas. Įspūdingų vaizdų ekstremalių pojūčių mėgėjams ir net tik jiems buvo į valias – kupiškėnai ir miesto svečiai turėjo retą progą pamatyti greičiausių pasaulyje laivų lenktynes. Būtent mūsų mariose paaiškėjo, kas taps Europos F2 ir pasaulio F4 klasės čempionais.

Jurgita BANIONIENĖ

Susidomėjimas – didžiulis

Vicečempionai Edgaras Riabko (kairėje) ir latvis Nikita Lijcs.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Jūra žmonių, įspūdingi laivai, greitis, adrenalinas. Taip galima trumpai apibūdinti visą savaitgalį prie Kupiškio marių vykusį sportinį renginį. Pirmą kartą į Kupiškį atkeliavusios tokio aukšto lygio varžybos sulaukė išties didelio susidomėjimo.

Prie Kupiškio marių suvažiavo gausus būrys sportininkų – geriausi lenktynininkai iš viso pasaulio. Abiejose klasėse rungėsi po 15 dalyvių, marias skrodė 30 laivų. Atvyko pilotai iš penkiolikos šalių – Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vengrijos, Vokietijos, Austrijos, Portugalijos, Latvijos, Estijos, Rusijos. Lietuvai atstovavo varžybų organizatorius,

Kupiškėnė Kamilė Augustinaitė, šiuo metu laikinai palikusi gimtinę ir studijuojanti didmiestyje, gyrė „Stichijas“. Anot jos, pagaliau tinkamai išnaudotos mūsų marios. Šiemet renginio dalimi tapusios vandens formulių varžybos į Kupiškį pritraukė daug žmonių. Priekaištų organizatoriams neturėjo ir Kamilės brolis Rokas (kairėje), tačiau pastebėjo, kad trūko išsamesnės ir konkretesnės informacijos apie motorlaivių varžybas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

F2 Lithuania asociacijos prezidentas, lenktynininkas Edgaras Riabko, dalyvavęs F2 Europos čempionate, ir du F4 čempionato dalyviai – Paulius Stainys ir Virgilijus Gedrimas. „Susirinko aukščiausio lygio sportininkai, daug Europos, pasaulio čempionų. Surengti tokias varžybas, o ypač tokiame mažame miestelyje, kaip Kupiškis, mūsų šaliai yra labai aukštas pasiekimas“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė jų organizatorius E. Riabko.

Paklaustas, kaip atrado Kupiškio marias, jis teigė, kad anksčiau varžybas yra rengę Zarasuose, Kaune, tačiau norėjosi išbandyti ir kitas vietas. „Vienas iš draugų užsiminė, kad Kupiškyje yra marios. Nelabai buvau apie jas girdėjęs, internete paieškojau nuotraukų. Vaizdas pasirodė išties geras. Sėdau į mašiną ir atvykau čia. Apžiūrėjau marias, vieta tiko. Kreipiausi į rajono Savivaldybę prašydamas prisidėti prie renginio, rajono vadovai sutiko“, – pasakojo E. Riabko.

Sėkmė šypsojosi skandinavams

Šeštadienį nuo pat ryto vyko treniruotės, kvalifikacijos, o vakarop – pirmos F4 lenktynės, kurios praėjo be incidentų. Po jų turėjo startuoti F2 pilotai, tačiau varžybų tvarkaraštį pakoregavo oras – pakilo stiprus vėjas, o esant prastoms oro sąlygoms pagal reglamentą lenktyniauti neleidžiama, todėl visos keturios lenktynės nukeltos į sekmadienį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video