2024/03/19

 

KAIP SIAUTĖ „STICHIJOS“

Pauliaus Kalamažniko nuotrauka

Praėjusios savaitės pradžioje į Kupiškį ėmė plūsti svečiai ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio. Prie Kupiškio marių rengtasi festivaliui „Stichijos“ ir vandens formulių čempionatui, kuriame varžėsi F2 ir F4 motorlaivių pilotai iš viso pasaulio.

Kokios buvo įsimintiniausios šių renginių akimirkos, kas labiausiai sužavėjo, o gal papiktino žiūrovus, ar patenkinti buvo renginių dalyviai, ar visus sumanymus pasisekė įgyvendinti šio festivalio organizatoriams?

Pauliaus Kalamažniko nuotrauka
Vandens zonos akcentas – scena ant vandens.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Stipri apsauga

„Stichijos“ išties tądien karaliavo. Festivalio dalyviai turėjo atlaikyti ne vieną išbandymą. Iki pavakarės juos itin lepino šiluma, o vėliau negailestingai prausė vasariškas lietus.
Norint patekti į šventės zoną reikėjo įveikti ne vieną patikros postą. Antai einantys per piliakalnį festivalio apsaugos vyrukams savo krepšius atidaryti turėjo net tris kartus – piliakalnio prieigose prie kasos, prie įėjimo į Aukštupėnų poilsiavietę ir prie pontoninio tilto. Žinant, kokie neramumai siaučia pasaulyje, visa tai atrodo neatrodė pretenzingai.

Šiemet visos keturios „Stichijų“ zonos koncentravosi Uošvės Liežuvio salos šiaurinėje pusėje, tolėliau nuo sporto varžybų vietos. Tad visiems buvo kur akis paganyti, kuo užsiimti.

Pirtininkas Giedrius Gervys pasakojo apie Lietuvos pirties procedūras, apie pirties vantas, demonstravo vanojimo būdus.Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Oro ir vandens ženklai

Oro zonos dainuojamosios poezijos scenoje bene daugiausia klausytojų sulaukė mūsų kraštietė, įvairių televizijos projektų dalyvė Valda Ridikaitė.

Mergina šiuo metu studijuoja Vilniaus universitete energetikos fiziką ir gimtinėje nėra dažna viešnia. Anot jos, beveik visi draugai jau sostinėje.

Valda džiaugėsi gera festivalio atmosfera, kad nuo gimtųjų namų Kunigiškio kaime, kurie yra ant Kupiškio marių kranto, šįkart nelabai ir nutolusi. Šios zonos visiems renginiams vadovavo režisierė Vita Vadoklytė.

Oro zonos kūrybinėse dirbtuvėlėse iš popieriaus buvo išlankstyta 100 lėktuvėlių su palinkėjimais Lietuvai, artėjančio jos valstybingumo jubiliejui.

Čia buvo galima pasidaryti momentinę nuotrauką, chna dažais tatuiruotę, pamedituoti, pasimėgauti vasariška ramybe supantis hamake, pasimokyti žongliruoti, paskraidyti su Panevėžio aeroklubo oreiviais, apžiūrėti iš arčiau sklandytuvą, pūsti burbulus, sužinoti įvairių oro ir šviesos dalykų.

Vandens zona šiemet iš kitų išsiskyrė scena ant vandens, kurioje šėlo eksperimentinės technomuzikos atstovai iš Rokiškio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kas organizatoriai?

    • Savivaldybė.

  • puiki šventė,šaunuoliai organizatoriai,puikūs visi Kupiškio žmonės.Buvo daug linksmų,bet nedaug tokių,kuriuos jau veikė žemės trauka.Visi linksmi,atsipalaidavę,pailsėjom.Gal nors rėmėjoms įmonėms reikėjo nors kvietimais atsidėkot, o ne padėkos raštais?

  • Gražus renginys, puikus reginys. O kiek žmonių sugužėjo į salą… Kai miestas dažnai atrodo lyg išmiręs, tąkart pasirodė, kad namo sugrįžo visa Lietuva. Darbavosi visi iš peties, nors oro sąlygos buvo gana įnoringos. Svarbiausia, kad daugelis atėjo su gera nuotaika ir mokėjo puikiai praleisti laiką. Švariai, tvarkingai ir ramiai. Koncerto dalyviai buvo nuostabūs, užkrečiantys savo energija ir gera nuotaika. Kas begali būti geriau?

Rekomenduojami video