2024/04/23

 

PASIRUOŠIMO MOKYKLAI ĮKARŠTIS

Mokyklinei kuprinei įsigyti skiriama apie 30 eurų. Autorės nuotrauka

Mokyklinei kuprinei įsigyti skiriama apie 30 eurų.
Autorės nuotrauka

Paskutinės vasaros dienos, tad mokiniai su tėveliais jau šturmuoja prekybos centrus. Pats laikas pasiruošti rugsėjo 1-ajai. O tai, kaip žinia, kainuoja. Ir nemažai. Pasidomėjome, kiek tėvai turi atseikėti išleisdami atžalas į mokyklą.

Jurgita BANIONIENĖ

Iš šeimos biudžeto – keli šimtai

Kupiškėnė Regita Fedaravičiūtė šį rugsėjį į mokyklą išlydės du sūnus. Vyresnėlis Airidas lankys 4 klasę, o mažylis Orestas – paruošiamąją. „Vakar supirkome pagrindines prekes Airidui – rašymo, piešimo priemones, sąsiuvinius ir visas kitas, kurios reikalingos pagal pateiktą sąrašą“, – sakė pašnekovė. Šioms prekėms išleido apie 60 eurų. Dar trūksta sportinės aprangos, avalynės, drabužių, šokiams skirtų batelių. Taigi, pinigų dar tikrai reikės nemažai. Mamos skaičiavimu – mažiausiai 150 eurų. „Suma išties didelė, susidaro daugiau nei 200 eurų. Gerai, kad kuprinės pirkti nebereikės. Ją įsigijome pernai, metus atitarnavo, tačiau atrodo kaip nauja. Užsisakėme internetu specialią, ergonominę, ji kainavo 59 eurus. Dar papildomai kainuos pratybų sąsiuviniai, juos reikia pirkti tris kartus per metus. Anksčiau jiems apie 100 litų užtekdavo, o pernai išleidome daugiau nei 75 eurus“, – pasakojo Regita.

Apie 100 eurų iš šeimos biudžeto bus skirta ir priešmokyklinukui Orestui. Nors mokyklinėmis prekėmis jam rūpintis nereikės, bet pirks sportinę aprangą, drabužėlių.

Pasak R. Fedaravičiūtės, dažniausiai ruoštis rugsėjui jie suskumba paskutinėmis vasaros dienomis, likus porai savaičių iki naujų mokslo metų. Tad šiuo metu ir išlaidos būna didesnės. „Žinoma, geriausia būtų kiekvieną mėnesį taupyti, atidėti pinigų, bet niekaip neišeina. Visada stebime, kokios akcijos vyksta parduotuvėse, stengiamės jomis pasinaudoti ir apsipirkti pigiau“, – kalbėjo kupiškėnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video