2024/04/19

 

GRYBAUTOJŲ MIŠKE LAUKIA NUSIVYLIMAS

Nors rajono miškuose grybai neskuba dygti, tačiau grybautojai vilties nepraranda. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiais metais grybai savo galvelių į paviršių kišti neskuba ir jų sezonas prasidėjo vangiai. Nors tai neduoda ramybės grybautojams, tačiau jie vilties nepraranda. Rajono girininkai grybautojus ragina pasikaustyti kantrybe ir luktelėti rugpjūčio mėnesio, kuris atskleis tikrąjį derliaus vaizdą.

Audinga SATKŪNAITĖ

Į miškus neskuba

Skapiškio girininkijos girininkas Gintaras Jakubka pastebėjo, kad pirmieji užkietėję rajono grybautojai į miškus patraukė vos prieš kelias dienas. Anot jo, tikėtis aptikti rudeninių grybų kol kas ankstoka, todėl grybautojams pirmiausiai palinkėjo kantrybės.

„Drėgmė, šiluma – tai geras ženklas laukiantiems grybų derliaus“, – teigė G. Jakubka.

Anot pašnekovo, Skapiškio apylinkėse didžiausia tikimybė aptikti raudonviršių, kurie mėgsta lapuočių medžių draugiją.

Subačiaus girininkijos girininkas Petras Petkūnas įsitikinęs, kad tik rugpjūčio mėnesį paaiškės ar šie metai mūsų krašto miškuose yra grybingi. Nors apylinkėse jau galima rasti baravykų, tačiau dauguma jų yra sukirmiję.

„Galima sakyti, kad ir grybautojų miškuose nėra daug. Ankstesniais metais tokiu pat laiku jau būdavo sudėtinga rasti vietą, kur pasistatyti automobilį. Dabar vaizdas visai kitoks“, – konstatavo pašnekovas.

Panašią situaciją dėl grybų derliaus pateikė ir Kupiškio girininkijos girininkas Arvidas Bakanas. Tačiau spėlioti, kodėl šiųmetinis grybų derlius toks negausus, jis nesiryžo.

„Grybai dygsta, bet šiuo metu jų yra labai menkai. O ir tie daugiausia sukirmiję. Galbūt per anksti žmonės nori grybų“, – svarstė A. Bakanas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video