2024/03/29

 

ETIKOS SARGAI PAGRŪMOJO SEIMO NARIUI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad Seimo narys Audrys Šimas, laiku nedeklaravęs turintis ūkį, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą ir Politikų etikos kodeksą. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas savo kaltės nepripažįsta. Tokią poziciją A. Šimas išdėstė ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje.

Audinga SATKŪNAITĖ

A. Šimas teigė, kad tapęs Seimo nariu su minėta komisija konsultavosi, tačiau jam buvo pasakyta, kad deklaruoti ūkio nereikia.

„Mano ūkis yra labai nedidelis ir pelno jis neduoda. Aš nevykdau jokių pardavimo sandorių, todėl man buvo pasakyta, jei naudoju ūkį savo reikmėms, jo deklaruoti nereikia“, – sakė A. Šimas.

Tokį pažeidimą padariusiais pripažinti dar penki Seimo nariai. A. Šimas neslėpė pasipiktinimo, kurį sukėlė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos priimtas sprendimas.

„Komisija rado atpirkimo ožius, nes prie kitų prisikabinti negali. O tokius ūkininkus, kurie turi mažai žemės, ir pripažino prasikaltusiais. Ieškojo, ką nubausti, tai ir rado. Negi nė vieno ūkininko nenubaus?!“ – piktinosi A. Šimas.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys patikino, jog ūkio valdymą į sutuoktinės rankas perdavęs iš karto po Seimo rinkimų, bet to nedeklaravęs.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video