2024/03/28

 

IŠLAIDOS BAUGINA, BET NEATBAIDO

Abiturientų išleistuvių blizgesys neretai matuojamas eurais, tačiau su laiku požiūris į mokyklos baigimo šventę keičiasi ir jos svarba blėsta. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dauguma dvyliktokų viena svarbiausių savo gyvenimo akimirkų laiko mokyklos baigimą, tačiau kasmet išleistuvės vis labiau pratuština abiturientų tėvų ir jų pačių kišenes. Kol vieni skaičiuoja ir stengiasi savo išlaidas suspausti iki minimumo, antri renkasi pasibuvimą su šeima ar artimais draugais ir ne vieną dešimtį eurų kainuojančių išleistuvių vakaro linksmybių atsisako.

Audinga SATKŪNAITĖ

Kainos stebino ir abiturientes

Didelę reikšmę mokyklos baigimo šventei teikiančių abiturientų gretos pamažu mažėja, todėl ne visi jai ruoštis pradeda prieš kelis ar daugiau mėnesių. Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokinė Virginija Šulcaitė išleistuvėms, kurios vyks šį sekmadienį, ruoštis pradėjo paskutinėmis dienomis.

Antradienį kalbintos merginos spintoje dar nekabėjo ir išleistuvių suknelė. Gimnazistė teigė, kad anksčiau jos galva buvo užimta mintimis apie egzaminų rezultatus ir vasaros darbu. Jos manymu, dauguma bendraklasių ir draugių apie artėjančią šventę pradėjo galvoti tik nuslūgus įtampai.

Subačiaus gimnazijos mokinė Karolina Banytė kartu su draugėmis apie būsimas išleistuves pakalbėdavo, kai vos prasidėjo dvylikti mokslo metai. Tačiau rimti aptarimai bei šventės planavimas tarp bendraklasių prasidėjo maždaug prieš mėnesį.

„Tai pati svarbiausia šventė dvyliktoje klasėje. Jos tikrai neįmanoma suplanuoti per dieną ar dvi, todėl paskutinėms dienoms to nepalikome“, – sakė K. Banytė.

Kadangi išleistuvės tradiciškai susideda iš dviejų dalių, tai neretai antrosios – vakarinės – dalies išlaidos stebina ne tik abieturientų tėvus, bet ir juos pačius. Nė viena kalbintų merginų išankstinio išlaidų plano neturėjo ir ribų nebuvo nusistačiusios.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video