2024/03/29

 

Vaikų ligų skyrius išeina atostogų

Vaikų ligų skyrius daugiau nei mėnesį uždaro duris savo mažiesiems ligoniukams, kad skyriaus personalas galėtų pailsėti ir pasimėgauti kasmetinėmis atostogomis.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasara – atostogų metas, todėl visi, tarp jų ir gydytojai, svajoja apie poilsį šiltuoju sezonu. Kupiškio ligoninės Vaikų ligų skyriaus personalas nuo liepos trečios iki rugpjūčio devintos dienos taip pat pareiškė pageidavimą išeiti kasmetinių atostogų, todėl skyrius daugiau nei mėnesį bus uždarytas. Šiuo laikotarpiu nebus teikiamos stacionarios, skubios ir neskubios ambulatorinės pagalbos paslaugos vaikams.

Skyriuje viena gydytoja

Kupiškio ligoninės direktorės Romos Ramanauskienės teigimu, toks sprendimas priimamas ne pirmus metus, nes skyriaus personalas išleidžiamas atostogų. Ji tikino, kad tėvų nusiskundimų dėl laikino nepatogumo iki šiol neišgirdusi, nes prie tokios situacijos jie turėtų būti pripratę.

„Tai ne pirmų metų patirtis ir ne vieno mūsų rajono. Kitokio sprendimo priimti negalime, nes skyriaus personalas nori atostogų. Jį išleidus, reikėtų ieškoti pavaduojančių žmonių, tačiau tai finansiškai neapsimoka“, – „Kupiškėnų mintimis“ sakė R. Ramanauskienė.
Pasak jos, kitokio pasirinkimo dėl laikino uždarymo nėra ir dėl gydytojų stygiaus. Vaikų ligų skyriuje darbuojasi vos viena gydytoja, o sveikatos priežiūros paslaugos vaikams privalo būti užtikrinamos visą parą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Audinga SATKŪNAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video