2024/04/24

 

Dėl vaistų recepto žadėjo piketuoti

Kupiškio poliklinikos šeimos gydytoja Rima Racevičienė neišrašiusi receptinių vaistų pacientei, kuri atėjo anksčiau nei registracijos talone nurodyta data, nesijaučia pažeidusi įstatymą.
Autorės nuotrauka

Su gydytojos nejautrumu susidūrusi kupiškėnė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) papasakojo, kad birželio 22 d. kreipėsi į gydytoją Rimą Racevičienę, kad išrašytų kompensuojamų vaistų receptą. Deja, ši medikė atsisakė tai padaryti, nors tuo metu prie jos kabineto durų nelaukė nė vienas pacientas.

Dėl recepto nesusitarė

Dingstis nerašyti recepto buvo tokia, kad moteris talonėlį pas gydytoją turėjo tik liepos 3 d. Tad jai buvo griežtai pasakyta ateiti nurodytu laiku.

„Man yra stenuotos širdies kraujagyslės. Tuos vaistus aš privalau reguliariai vartoti. Prieš mėnesį, gegužės 21 d., kreipiausi į Kupiškio polikliniką talonėlio pas šeimos gydytoją Virginiją Griškaitę, nes žinojau, kad tuo metu man reikės naujo recepto vartojamiems vaistams. Birželio 21 d. talonėlio nebuvo, tik liepos 3 d. Registratorė patarė imti šį talonėlį, o su gydytoja susitarti, kad išrašytų receptą anksčiau. Taip būčiau ir padariusi, bet mano šeimos gydytoja išėjo atostogų, o ją pavaduojanti R. Racevičienė buvo visiškai nesukalbama. Tie vaistai yra brangūs, per 100 eurų kainuoja. Jei išgalėčiau, tai ir be kompensacijos jų nusipirkčiau. Be šių vaistų aš 10 dienų iki liepos 3-osios tikrai neištversiu“, – kalbėjo moteris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video