2024/04/27

 

Skapiškyje liepsnose žuvusį vyriškį ištiko jo giminės likimas

Užgesinus gaisrą, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai dar ilgai triūsė apžiūrinėdami namo degėsius ir aiškindamiesi galimas šio gaisro priežastis.

Antradienio naktį Skapiškyje siautęs gaisras nusinešė žmogaus gyvybę. Apie šio kaimo pakraštyje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, liepsnojantį gyvenamąjį namą priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešė arčiausiai gyvenantys kaimynai. Visa laimė, kad tuo metu buvo nurimęs gūsingas vėjas ir ugnis neišplito į gretimas sodybas.

Išgelbėjo nakvynė kapinėse

Kaimynai apie antrą valandą nakties užuodė dūmus ir pažvelgę pro langą į lauką pamatė, kad pro Vitalijos ir Albino gyvenamojo namo stogą veržiasi liepsnos. Nedelsiant buvo pranešta priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai. Žmonės ir patys bandė iki ugniagesių atvykimo patekti į vidų, nes žinojo, kad ten gali būti jų kaimynai, bet ugnis jiems užkirto kelią.

Atvažiavę ugniagesiai gelbėtojai rado namą, degantį atvira ugnimi. Netrukus iš pastato buvo išneštas šešiasdešimt šešerių metų Albino lavonas.

Skapiškio karių kapinėse, kurios įkurtos senųjų dominikonų kapinių vietoje, nakties prieglobstį buvo gavusi užsiliepsnojusio namo šeimininkė.
Autorės nuotraukos

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video