2024/05/03

 

Seimo nario padėjėjos pasiklydo tarp pareigybių

Žurnalistai, vykdydami savo profesinę veiklą, neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, išskyrus profesinius įsipareigojimus viešosios informacijos rengėjui ir skleidėjui. Žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir  vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Per šią Seimo kadenciją labai gausiai užderėjo Seimo narių padėjėjų, kurie žurnalistiką iškeitė į dalyvavimą politiniame fronte. Deja, dalis jų nesugebėjo atsispirti plunksnos pagundai, todėl pateko į Visuomenės informavimo etikos komisijos akiratį. Tarp jų Seimo nario Raimundo Martinėlio padėjėjos Lina Dūdaitė-Kralikienė ir Rita Briedienė.

Savo postą paliko

Seimo nario padėjėja dirbusi žurnalistė R. Briedienė po Visuomenės informavimo etikos komisijos sprendimo atsistatydino iš pareigų ir greitai žada grįžti į žurnalistiką. Moteris apie pareigybių susikirtimą kalba miglotai. Nors ji oficialiai žurnaliste nedirbo, tačiau reikia suprasti, kad plunksnos paimti į rankas taip pat nevengdavusi.

„Man kyla klausimas, kodėl aš buvau pavadinta žurnaliste. Nes rašau? O kiti, kurie rašo, kas jie? Irgi žurnalistai? Pusę etato turėjau laisvo ir maniau, kad rašyti gali kiekvienas pilietis: pareikšti savo nuomonę, rinkti informaciją. Į politinius dalykus nesivėliau, nes neturėjau tam laiko“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė R. Briedienė.

Žurnalistė nesigynė, jog Etikos kodeksą galėjusi pažeisti. R. Briedienė teigė, kad pradėjusi puse etato dirbti Seimo nario padėjėja, ji pajutusi, jog kai kuriomis aplinkybėmis jos pareigybės vis dėlto susikerta.

„Būdavo nebeaišku, kur yra Seimo nario, o kur – mano nuomonė. Kai bendraudavau su žmonėmis, nežinodavau, kaip prisistatyti: ar žurnaliste, ar Seimo nario padėjėja. Jutau, kad man reikės pasitraukti iš pareigų, nes pačiai darėsi sunku“, – tikino Etikos kodeksą pažeidusi žurnalistė.

R. Briedienė iš anksto buvo nusprendusi, jog iš Visuomenės informavimo etikos komisijos išgirdusi nepalankų sprendimą pasitrauks iš Seimo nario padėdėjos pareigų. Savo žodį ji tesėjo ir teigė nenorėjusi kompromituoti Raimundo Martinėlio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Audinga SATKŪNAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video