2024/05/03

 

Vaikų atostogos ant asfalto?

Dauguma rajono dieninių stovyklų mokyklose veiks neilgai. Kaip vaikai praleis visą vasarą,  yra didelis tėvų galvos skausmas.
Valio Staburo nuotrauka

Dažnam lietuviui, auginančiam vaikus, vasaros metas yra galvos sopulys, nes reikia pasirūpinti, kad atžalos turėtų ką veikti. Anksčiau mažamečiai dažnai atostogas praleisdavo pas senelius, dabar Lietuvą yra užvaldęs stovyklų bumas, kuris tampa nemenku tėvų kišenės išbandymu.

Kainos didelės

Palyginti su 2016 metais, šįmet stacionarių stovyklų kainos Lietuvoje pakilo maždaug dešimt procentų. Už septynių dienų stovyklą tėvams gali reikėti pakloti vidutiniškai 180–200 eurų. Nors praeitą savaitę švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė patvirtino, kad nauji mokslo metai bus dešimčia dienų ilgesni, tačiau šią vasarą mokiniai dar atostogaus beveik trylika savaičių. Beje, Lietuvos mokiniai atostogauja bene ilgiausiai iš visų Europos šalių.

Visgi ir pasiturintiems asmenims nemenku išbandymu taptų savo vaiką išleisti į stovyklą visoms vasaros atostogoms. Vaikų laisvalaikis ir užimtumas užsienyje tėvams atsieis gerokai brangiau – dviejų savaičių stovykla Europoje gali kainuoti ir 1 500–2 650 eurų. Deja, nė vienas tėvas nenori, kad jų vaikas vasaros atostogas praleistų ant asfalto, todėl neretai stovyklos yra geriausia išeitis norintiems deramai pasirūpinti atžalų užimtumu ir jų gebėjimų lavinimu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Audinga SATKŪNAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video