2024/05/08

 

Bibliotekos laukia permainos

Kupiškio viešojoje bibliotekoje surištų knygų ryšulėliai lentynose jau parengti kraustynėms.
Autorės nuotrauka

Iki šių metų birželio 15 dienos Kupiškio viešoji biblioteka turi visiškai palikti senąsias savo patalpas ir jas užleisti pastato rekonstrukciją atliekantiems statybininkams.
Ar per dvi savaites Kupos pradinėje mokykloje spės įsikurti biblioteka? Kaip jos darbas bus organizuojamas vasarą? Kokie pokyčiai laukia bibliotekos ir jos padalinių ateityje?

Patvirtino pertvarkos planą

Pastaruoju metu rajono bibliotekininkams nerimo dienos. Stresą kelia ne tik persikraustymo rūpesčiai į laikinas, kol baigsis remontas, patalpas, bet ir struktūriniai pokyčiai, susiję su darbo vieta ir algomis.

Prieš metus visos šalies bibliotekos yra gavusios ankstesnio ministro pasirašytas Bibliotekų valdymo tobulinimo rekomendacijas. Rekomenduojama jungti bibliotekos padalinius, skyrius. Tokia bendra tendencija mažinti valdymo išlaidas šiuo metu yra valstybės tarnybos struktūrose ir kitose biudžetinėse įstaigose.

Spręsti bibliotekos pertvarkos reikalams yra sudaryta rajono mero pavaduotojo Aurimo Martinkos vadovaujama darbo grupė. Ji praėjusį antradienį posėdžiavo ir patvirtino naują bibliotekos struktūrą.

Kas liks, ko nebebus

Pasak A. Martinkos, Viešojoje bibliotekoje iš penkių skyrių bus trys. Lankytojų aptarnavimo skyrius aptarnaus ir suaugusius, ir vaikus. Taigi atskiro Vaikų literatūros skyriaus nebeliks. Vietoje Kraštotyros ir informacijos skyriaus bus įkurtas Kraštotyros ir edukacijos skyrius. Trečias skyrius vadinsis Išteklių valdymo ir bendrųjų reikalų skyriumi. Taip bus išplėstas buvęs Komplektavimo skyrius prie jo prijungus ūkiniais reikalais besirūpinančius darbuotojus, kurie nepriklausė jokiam skyriui. Bibliotekoje nebebus direktoriaus pavaduotojo etato. Tas krūvis bus paskirstytas naujų skyrių vedėjams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video