2024/05/02

 

Naiviečių bendruomeniškumo medis auga ir tvirtėja

Gimtadienio šventė prasidėjo Naivių himnu. Kartu su bendruomenės taryba jį giedojo ir visa salė.
Autorės nuotrauka

Pirmos vietos bendruomenių organizacijos Lietuvoje pradėjo kurtis prieš du dešimtmečius, Kupiškio rajone – kiek vėliau. Nemažai jų šiuo metu mini solidžias savo gyvavimo ir veiklos sukaktis.

15 metų šiemet sukanka Naivių kaimo bendruomenei. Kartu pasidžiaugti sėkmingai nuveiktais darbais, bendryste, aptarti ateities planų savo narius, svečius ir bendraminčius naiviečiai gegužės 20-osios popietę sukvietė į gimtadienio šventę.

Vieni pirmųjų

Karštą gegužės šeštadienį į vėsią Kupiškio kultūros centro Naivių padalinio salę prigužėjo nemažai vietinių žmonių, garbių svečių ir iš arčiau, ir iš toli. Proga neeilinė – jubiliejus. Kaip daugelis akcentavo – paaugliškas, bet organizacijai – išties nemažas.
Naivių kaimo bendruomenei šiuo metu vadovauja Genė Žilinskienė.

Subūrusi naiviečius prieš 15 metų, nuo 2016 m. ji antrą kartą ryžosi imtis šių pareigų. Daugiau nei dešimtmetį kartu su bendruomenės taryba dirbdama savo kaimo žmonių labui ji ir dabar gerai pamena organizacijos kūrimosi pradžią. „Mus burtis paskatino šviesaus atminimo Vidas Vilimas ir ūkininkių draugijos „Sodžius“ koordinatorė Palmira Penkauskienė. Jie 2002 m. gegužės 20 d. atvyko į šią salę ir padrąsino kurti bendruomenę. Tai buvo pats jų kūrimosi metas, kiti rajonai jau rašė projektus, o Kupiškio rajone mes įsikūrėme vieni pirmųjų. Susirinko 38 nariai, išrinkome tarybą, tapau bendruomenės pirmininke“, – prisiminė G. Žilinskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video