2024/05/02

 

Ilgamečių vadovų kėdės braška

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Seimas įteisino 5 metų kadenciją valstybės ir savivaldybės įmonių vadovams.

Valstybės ir savivaldybės įmonių vadovai nuo 2018 metų į darbą bus priimami tik konkurso būdu penkeriems metams. Tas pats asmuo įmonės vadovu galės būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Permainos aktualios ir Kupiškio rajonui – ilgamečiai direktoriai vadovauja ne vienai rajono Savivaldybei pavaldžiai biudžetinei įstaigai ar įmonei.

Patvirtino įstatymo nuostatas

Gegužės 9 dienos plenariniame posėdyje Seimas įvedė penkerių metų kadenciją valstybės ir savivaldybės valdomų įmonių vadovams. Nuo 2018 metų sausio 1 dienos jie į darbą bus priimami tik viešo konkurso būdu. Tas pats asmuo tai pačiai valstybės ar savivaldybės valdomai įmonei galės vadovauti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.
Tai numatyta Seimo priimtose Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisose, kurias teikė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Už naujas Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo nuostatas balsavo 67 Seimo nariai, prieš – 22, susilaikė 24 parlamentai. Kupiškio krašte rinkti Seimo nariai Raimundas Martinėlis, Audrys Šimas ir Viktoras Rinkevičius balsavo už įstatymo pataisas, o kupiškėno Jono Jaručio, svarstant šį klausimą, posėdyje nebuvo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video