2024/05/02

 

Mokyklų salių ir kabinetų nuomai – vieningi įkainiai

Nuo šiol nuomojantys mokyklų kabinetus, sporto ar aktų sales mokės nustatytą vieningą įkainį.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Savivaldybės taryba per paskutinį posėdį patvirtino švietimo įstaigų patalpų nuomos kainas. Iki šiol vieningos tvarkos nebuvo – mokyklų tarybos pačios buvo nustačiusios savo įkainius, kurie gerokai skyrėsi.

Poreikis

Nustatyta kabineto, klasės nuoma valandai mieste (Kupiškyje, Subačiuje) siekia 5 eurus, kaime – 3 eurus. Tokią pat kainą reikės mokėti ir už lopšelių-darželių, mokyklos „Varpelis“, Povilo Matulionio progimnazijos Kupos pradinio ugdymo salės nuomą. Kompiuterių klasės nuoma mieste valandai kainuos 30, o kaime – 20 eurų; sporto salės – atitinkamai 12 ir 10 eurų; aktų salės – 20 ir 12 eurų. Atskirai išskirta patalpų nuoma laisvojo mokytojo veiklai – neformaliojo vaikų švietimo programoms (NVŠ), kur dalyvauja rajono Savivaldybės mokyklose ugdomi mokiniai, įgyvendinti. Mėnesiui laisviesiems mokytojams už nuomą reikės mokėti mieste 10 eurų, kaime – 5 eurus. Kitų patalpų, kurių nuomos sutarties trukmė ne mažesnė nei mėnuo, kaina paskaičiuota pagal plotą: 0,40 Eur (mieste) už kvadratinį metrą ir 0,35 Eur (kaime).

Nuomos kainas pristačiusi Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė kalbėjo, kad šiuo metu yra patvirtinti tik Meno mokyklos, Kūno kultūros ir sporto centro tam tikrų patalpų nuomos įkainiai. Naujuoju sprendimu nustatomos kainos šioms įstaigoms negalios. „Iki šiol nustatyti kainas buvo leista mokyklų taryboms. Atsitiko taip, kad vienos patvirtino vienokias, antros – kitokias. Todėl atsirado vienodų kainų poreikis“, – aiškino vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video