2024/05/02

 

Tarybos posėdis: klausimų nedaug, emocijų – per kraštus

Dėl kelių neatidėliotinų klausimų posėdžiauti rajono Savivaldybės tarybos nariai buvo sukviesti anksčiau. Nemažai diskusijų sukėlė sprendimo projektai, susiję su švietimo sritimi, juos pristatė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė (nuotraukoje).
Autorės nuotrauka

Ne kaip įprasta mėnesio pabaigoje, o jam dar neįpusėjus į eilinį rajono Savivaldybės tarybos posėdį praėjusį ketvirtadienį rinkosi Tarybos nariai. Per posėdį apsvarstytas 21 pagrindinės ir trys papildomos darbotvarkės klausimai. Priimta tiek pat sprendimų. Nors klausimų buvo nedaug, diskusijų ir svaidymosi aštriomis replikomis netrūko. Tai jau – kone Tarybos norma.

Būtinybė posėdžiauti anksčiau

Vieną aktyviausių rajono Tarybos narių Leoną Apšegą domino, kodėl šis posėdis sušauktas neįprastai anksti – nepraėjus nė porai savaičių nuo paskutiniojo. Posėdžio pirmininkas, rajono meras Dainius Bardauskas, paaiškino, kad tai susiję su švietimo įstaigų tinklo optimizavimu. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė jam paantrino, kad pirmame šių kalendorinių metų Savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas mokyklų tinklo pertvarkos planas. Pagal Civilinį kodeksą, kai Taryba pritaria, kad mokyklos būtų reorganizuotos, rengiamas sąlygų aprašas ir skelbiamas viešai. „Kad suspėtume reorganizuoti įstaigas ir įvykdyti visus teisinius procesus iki rugpjūčio 31 d., prašėme posėdį organizuoti kuo greičiau, tai yra praėjus mėnesiui nuo sąlygų viešo paskelbimo datos“, – aiškino vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video