2024/09/30

 

Nepadorių žinučių siuntėjas vengia bausmės?

Kupiškėnas Rytis V. sulaukė atlygio už amoralaus ir seksualinio turinio SMS žinutes, kurias siuntinėjo trims nepilnametėms. Už siautėjimą virtualioje erdvėje Kupiškio rajono apylinkės teismas 2016 metų spalio mėnesį skyrė bausmę – 70 parų praleisti areštinėje. Bausmė įsiteisėjo nuo balandžio 11 dienos.
Metanojos Žilėnaitės asociatyvi nuotrauka

Nejauku gyventi šalia teisto kupiškėno Ryčio V., siuntinėjusio amoralaus ir seksualinio turinio SMS žinutes nepilnametėms. Už tai vyrui buvo pritaikyta laisvės apribojimo bausmė – 70 parų areštinėje. Nusikaltusiam kupiškėnui bausmės vykdymas buvo atidėtas trims mėnesiams. Nors nuosprendis įsigaliojo, neoficialiomis žiniomis, pareigūnai jo įvykdyti negali – nuteistasis slapstosi.

Gyventi neramu

Į laikraščio „Kupiškėnų mintys“ redakciją kreipėsi sunerimusi kupiškėnė Kamilė J. (tikroji moters pavardė redakcijai žinoma) ir papasakojo, kodėl ji ir jos šeima jaučiasi nesaugiai. „Gyvename netoliese kupiškėno Ryčio V. Jis pagarsėjo siuntinėdamas amoralaus ir seksualinio turinio SMS žinutes nepilnametėms. Nors nuo bausmės bandė išsisukti, bet teisėjai nutarė, kad įvairias SMS žinutes siuntinėjęs vyras privalės 70 parų praleisti areštinėje“, – aiškino susiklosčiusią situaciją moteris.

Kamilė J. teigė, jog neramu todėl, kad jos šeimoje auga nepilnametė dukra ir ji negalinti garantuoti, kad bausmę pelnęs vyras vėl nesiims panašios veiklos.

Vedė jaunesnę

Susijaudinusi moteris tvirtino, kad nerimą kelia ir kiti dalykai. „Prasikaltęs Rytis V. praeitą pavasarį vedė gerokai jaunesnę kupiškėnę Agnę. Gegužę jie susilaukė mažylio, kuriam dabar vos metukai. Šeima gyvena netoliese ir jų gyvenimo stilius puikiai žinomas. Neramu ne tik dėl savo vaikų, bet ir dėl Ryčio ir Agnės vaikelio. Agnę augino močiutė, nes motinai buvo atimta teisė dukrą auginti. Su Ryčiu ji susipažino, kai dar buvo nepilnametė. Galimai Rytis V. ieško pažinčių su jaunesnėmis“, – manė Kamilė J.

Turėjo rūpesčių

Ji prisiminė, kad ir su Agne buvo rūpesčių 2015 metų birželį. „Kvietėmės į pagalbą Kupiškio rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistes. Tuomet ji bandė gyventi atskirai nuo globėjos močiutės, bet nelabai kaip sekėsi – mėgo laisvai gyventi, linksmintis. Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės tada priėmė sprendimą, kad iki pilnametystės Agnė turi gyventi su globėja. Tuomet situacija lyg ir aprimo, bet dabar neramu ir dėl kitų dalykų“, – kalbėjo kupiškėnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video