2024/05/15

 

Marių perspektyvos – daug žadančios, daug reikalaujančios

„Žvejybos rojus“ gal jau praeitis?
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Balandžio 28 d. rajono Savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus salėje surengtas seminaras Kupiškio marių biologinės įvairovės išsaugojimo problemoms aptarti. Čia dalyvavo Aplinkos ministerijos, Žuvininkystės tarnybos, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai, mokslininkai, biologai, žvejai, kaimynai anykštėnai, taip pat rajono meras, Molėtų savivaldybės atstovai, ūkininkaujantieji ir gyvenantieji prie marių. Seminaras surengtas Savivaldybės administracijos iniciatyva bendradarbiaujant su geru kupiškėnų bičiuliu biomedicinos mokslų daktaru Egidijumi Bukelskiu ir Medžiotojų bei žvejų draugijos rajono skyriumi.

Grožiui reikia investicijų, švarai – kontrolės

Renginio vedėja, Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyriausioji specialistė Justina Pujanauskienė akcentavo, kad toks pasitarimas surengtas pirmąkart, o dingstį jam davė pastarųjų metų padaryti darbai ir su jais siejami lūkesčiai. Ši rekreacinė vieta jau pamėgta ne tik kupiškėnų, bet ir iš toliau atvykstančių poilsiautojų, veriasi naujų galimybių, bet jas reikia išanalizuoti, suvokti privalumus ir grėsmes, kad būtų galima išvengti klaidų, netikslingų pastangų.

Specialistė priminė svarbiausius marių istorijos faktus, pateikė charakteristikos duomenų. Marių pakrantėse yra įrengta 19 poilsiaviečių, vien Vėžionių teritorijoje 8, žiemą ir vasarą čia vyksta gausybė renginių ir švenčių, tai kelia ir naujų dvejonių, ar tinkamai ir protingai išnaudojamas visas įvairialypis potencialas – kraštovaizdžio, gyvūnijos ir augmenijos, žuvų ištekliai? Tai ir pabandyta išanalizuoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video