2024/09/30

Tarybos posėdyje – ataskaitų, skaičių dėlionės, Šventojo Rašto citatos ir emocijų pliūpsniai

Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdžiai tikrai įdomūs. Ne tik kad svarstoma ir priimama gausybė sprendimų, bet ir politikuojama atverstomis kortomis. Deja, politikuojant ir diskutuojant trūksta elementarios kultūros, pagarbos oponentui. Be to, yra ir sklindančių netiesioginių patyčių.

Aktyvus skaitytojas

Jeigu kas sumanytų išrinkti aktyviausią rajono Tarybos narį, ko gero, politikos senbuvis Leonas Apšega konkurentų neturėtų. Jis aktyviausiai visada diskutuoja, dažniausiai klausinėja pranešėjų, tikslinasi, domisi.
Mažiausia, ko reikia šitokiam aktyvumui parodyti, tai būtinybė perskaityti per Tarybos posėdžius pateikiamų sprendimų projektų visą medžiagą. Dar reikia įsigilinti ir apmąstyti, kad kiltų noras ko nors paklausti.

Balandžio 27 d. rajono Tarybos posėdžiui buvo parengti 44 pagrindinės darbotvarkės klausimai ir vienas papildomas klausimas, iš viso per 800 puslapių teksto. Visą šį skaitinį politikas sakė kantriai peržiūrėjęs, kai ką iš ataskaitų pasidės po ranka, nes ten daug naudingos ir įdomios informacijos sudėta.

Norėtų žaismingesnių ataskaitų

Praėjusių metų veiklos ataskaitas Kupiškio rajono tarybai pateikė Savivaldybės ugdymo, kultūros, sporto, socialinių įstaigų, uždarųjų akcinių bendrovių, kitų Savivaldybės tarnybų, viešųjų įstaigų vadovai, taip pat ir Savivaldybės vadovai – administracijos direktorius Marius Mališauskas, rajono meras Dainius Bardauskas. Pastarojo ataskaita su iliustracijomis sutilpo į 25 puslapius, o administracijos direktoriaus išsiplėtė iki 106 puslapių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ, Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video