2024/05/17

 

Aistras įžiebė mokyklų ataskaitos

Tarybos posėdyje svarstytos rajono mokyklų vadovų praėjusių metų veiklos ataskaitos.
Autorės nuotrauka

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 30 dieną, vykęs rajono Tarybos posėdis praėjo be ilgų diskusijų, nors buvo ir aštresnio žodžiavimosi užuomazgų. Tarybos nariai tvarkingai nusišalindavo nuo svarstomų klausimų, dėl kurių jiems grėstų supainioti viešuosius ir privačius interesus.

Beveik pusę rajono Tarybos darbotvarkės sudarė klausimai, susiję su rajono švietimo ir ugdymo įstaigų vadovų ataskaitų tvirtinimu. Taip pat nagrinėti klausimai dėl įvairių mokesčių, patvirtinti įvairios veiklos tvarkos aprašai, priimta ir sprendimų, kurie stiprina per tiesioginius rinkimus išrinkto mero galias.

Gilinosi į mokyklų reikalus

Pateikę savo veiklos ataskaitas kai kurie rajono mokyklų ir vaikų lopšelių-darželių direktoriai sulaukė Tarybos narių klausimų.
Leonas Apšega teiravosi, ar bus sutaupyta rajono biudžeto lėšų mokyklas-daugiafunkcius centrus prijungus prie didesnių mokyklų.

Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė paaiškino, kad ekonominis efektas turėtų būti. Anot jos, pavyzdžiui, reorganizavus Antašavos mokyklą-daugiafunkcį centrą bus sutaupyta apie 25 tūkst. eurų. Vien mokyklos direktoriaus pareigybė kainuoja apie 14 tūkst. eurų per metus. Tad mokyklų jungtuvės turėtų mažinti išlaidas vien administracijos sąskaita.

L. Apšegai kilo klausimų ir dėl Kupiškio Kupos pradinės mokyklos jungimo prie Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos. Tarybos narys klausė, ar bus logiška palaipsniui mažinant klasių komplektus šią mokyklą išlaikyti, pavyzdžiui, kai ten liks tik 3 ir 4 klasė ar vien 4 klasė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video