2024/05/05

 

Kas nuskynė teatrų festivalio laurus?

Žiūrovų sprendimu festivalio „Art do“ premiją laimėjo teatras „Atviras ratas“.

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Baigėsi kovo 21–28 d. Kupiškyje vykęs antrasis Unės Babickaitės Lietuvos profesionalių teatrų festivalis „Art do“. Jis buvo skirtas visame pasaulyje žinomos režisierės Unės Babickaitės 120-osioms gimimo metinėms paminėti.
Paskutinę festivalio dieną paaiškėjo, kas tapo šių metų laureatu.

Aštuonias dienas Kupiškio kultūros centro scenoje karaliavęs teatras pritraukė gausų būrį žiūrovų. Kupiškėnai ir miesto svečiai pamatė teatro „Cezario grupė“, Lietuvos nacionalinio dramos teatro, Nacionalinio Kauno dramos teatro, teatro „Atviras ratas“, Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro, Vilniaus kamerinio teatro, „Domino“ teatro ir Kauno valstybinio lėlių teatro įvairių žanrų spektaklius. Kas taps šių metų laureatu, taip pat sprendė žiūrovai. Kas vakarą po spektaklio jie galėjo balsuoti už patikusį pastatymą. Tereikėjo savo bilietą įmesti į kultūros centro fojė pastatytą skrynutę. Balsus skaičiavo komisija, vadovaujama Savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojo Vytauto Knizikevičiaus. Jis šįkart festivalyje debiutavo ir kaip šio renginio vedėjas.

Žiūrovų valia lėmė, kad antrą kartą festivalio „Art do“ laurus nuskynė teatras „Atviras ratas“. Šįkart jų parodytas spektaklis pagal Liudmilos Razumovskajos pjesę „Brangioji mokytoja“ (režisierė Ieva Stundžytė), kuriame atskleista psichologinio ir fizinio mokinių smurto prieš savo mokytoją istorija, labiausiai palietė žiūrovų širdis ir savotiškai siejosi su pastarojo meto skaudžiais Lietuvos įvykiais.

Žiūrovų balsai buvo skaičiuojami nuo parduotų bilietų skaičiaus ir balsavusių už spektaklį žmonių skaičiaus išvedant procentą. Festivalio laureatu tapęs spektaklis surinko 67,30 proc. žiūrovų balsų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video