2024/05/05

 

Ministras žadėjo mažinti popierizmą

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, viceministrė Vilma Šilalienė ir ministro patarėja Kristina Paulikė susitiko su rajono vadovais, Savivaldybės socialinės sferos specialistais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Autorės nuotrauka

Pirmą kartą Kupiškio rajone kovo 24 dieną apsilankė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis su savo komandos narėmis – viceministre Vilma Šilaliene ir patarėja Kristina Paulike.

Svečiai pirmiausia susitiko su rajono vadovais, vėliau aplankė Kupiškio vaikų dienos centrą, Kupiškio rajono Šv. Kazimiero vaikų globos namus, kuriuose vaikai gyvena atnaujintame pastate šeimynų principu. Prieš išvykdami į Panevėžį svečiai dar kartą Savivaldybėje susitiko su rajono vaiko teisių ir kitais specialistais, vietos nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Viceministrė V. Šilalienė išdėstė ministerijos parengtą pagalbos vaikams ir šeimoms schemą. Buvo aptarti vaiko teisių apsaugos centralizavimo principai.

Diskutuota, kokia turėtų būti efektyvi pagalba šeimai, vaikų saugumo užtikrinimas ir profesionalių socialinių globėjų tinklo plėtra, jų skatinimas, žmonių su negalia integracija į bendruomenę, kaip visa tai būtų galima įgyvendinti.

Kupiškio rajono atstovai išsakė nuomonę, kad šiuo metu vaiko teisių apsaugos specialistai turi per daug funkcijų, todėl sudėtinga užtikrinti efektyvų jų visų vykdymą. „Vaiko teisių specialistų funkcijas sieksime išgryninti – tokios funkcijų gausos, daug dokumentacijos kaip dabar neturės būti. Svarbu didinti orientavimąsi į konkrečius atvejus, individualų vaiko nuomonės išklausymą, darbą su specialistų mobiliomis komandomis“, – sakė L. Kukuraitis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video