2024/05/05

 

Dvejų metų darbų kraitis – pliusai, minusai, rebusai

Pagal penkiabalę vertinimo sistemą meras savo veiklą įpusėjus kadencijai įsivertino trejetu – patenkinamai.
Autorės nuotrauka

Pirmą kartą tiesiogiai išrinktas Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas įpusėjo savo kadenciją. Peržvelgėme jo rinkimų programą ir pasiteiravome, kaip jam sekasi įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Ar prioritetai yra tokie pat, o gal atsirado naujų dalykų?

Pastaruoju metu labai atjauninote, atnaujinote Savivaldybės specialistų komandą. Tai buvo vienas Jūsų rinkimų programos tikslų, siekiant pritraukti į rajoną naujų investicijų, rengiant investicinius projektus. Ar pasiteisino Jūsų lūkesčiai?

Taip. Tai buvo įrašyta ir į mano kaip mero, ir į TS-LKD rinkimų programą. To kryptingai siekiame. Pasikeitė dalis Savivaldybės administracijos ir kitų Savivaldybės įstaigų kolektyvo. Jaunatviška energija, maksimalizmas yra tik į gera. Žinoma, gal kai kam dar stinga patirties. Reikia daugiau laiko, kad žmonės, atėję į valstybės tarnybą, ypač iš privačių struktūrų, perprastų biurokratinį mechanizmą, savo darbo specifiką.
Manau, kad vėliau turėsime gerų specialistų. Tikrai bus kam mus pakeisti.

Visuomenė čia įžvelgė jaunimo ir vyresnių darbuotojų supriešinimą. Kaip sekėsi suvaldyti šį daug diplomatijos reikalaujantį procesą? Ar neatsirado nusivylusių, įskaudintų žmonių?

Eidamas į rinkimus neslėpiau savo nuostatų. Deklaravau, kad reikia atsinaujinti, kad žmonės, turintys teisę į užtarnautą poilsį, gali užleisti vietą kitiems. Kai tas procesas žmogų paliečia asmeniškai, būna sudėtinga. Tą procesą aš ir administracija tęsime.
Vieni žmonės mane suprato, antri su nuoskauda paliko savo tarnybą. Galiu tik pridurti, kad į kitą gatvės pusę mane pamatęs dar nė vienas tų žmonių nebėga, susitikus pasisveikina. Gal praėjus kažkiek laiko, žmonės suprato, kad savo gebėjimus galima realizuoti ir kitur.
Buvo keletas sprendimų atsisveikinti ir su jaunesnio amžiaus darbuotojais. Jų prašyta keisti požiūrį į darbą, atkreipti dėmesį į darbo laiką.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video