2024/05/18

 

Miškų ūkio reforma prasidės kitąmet

Įvykdžius miškų ūkio reformą Lietuvoje vietoje 42 urėdijų bus viena valstybinė įmonė su 25 padaliniais. Reformatoriai įsitikinę, kad šis variantas – 25 urėdijos ir viena valdymo įmonė – optimalus.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas keliauja po šalį ir supažindina su valstybinio miškų ūkio sektoriaus pertvarkos vizija. Prasidėjo viešos diskusijos dėl būsimų reformų padarinių miškų ūkio ir kontrolės srityse. Susitikimas su Panevėžio apskrities miškų urėdijų darbuotojais ministro nenuvylė, bet parodė, kad miškininkai nepatikliai priima reformą ir netiki reformos naudingumu.

Miškų valdymą reikia keisti

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas praėjusią savaitę išplatino oficialų kreipimąsi į ministerijai pavaldžias ir jos reguliavimo sričiai priskirtas įstaigas ir įmones, kurios įtrauktos į planuojamą miškų reformą. Čia atskleidžiamos politinės reformos gairės ir siūloma teikti konstruktyvius pasiūlymus, kurie vestų efektyvesnio ir skaidresnio valstybės turto ir gamtos išteklių valdymo link. Ministras ne tik išplatino oficialų kreipimąsi į miškų urėdijas, bet ir leidosi į kelionę po šalį. Jis susitinka su urėdais, su savivaldybių vadovais, miškų urėdijų buhalteriais bei informatikos specialistais.

Toks susitikimas praėjusią savaitę įvyko Panevėžio rajono savivaldybėje.
Ministras K. Navickas įsitikinęs miškų valdymo pertvarkos būtinumu. Jis tvirtino, kad reformą palaiko šalies Vyriausybė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Įgyvendinus reformą, kuri prasidės nuo kitų metų pradžios, 42 miškų urėdijos bus sujungtos į vieną valstybinę įmonę su 25 padaliniais. Aplinkos ministras teigė, kad vykdant reformą bus atleista 400 darbuotojų. Per šį susitikimą K. Navickas negalėjo paaiškinti, kokiu principu vadovaujantis bus atleista beveik pusė tūkstančio miškų įmonėse dirbančių miškininkų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video