2024/05/18

 

„Dovanėlė“ vedėjai darbo metinių proga

Švietimo ir mokslo ministeriją pasiekė anoniminis Kupiškio švietimo darbuotojų laiškas. Jo autoriai padėtį švietimo sistemoje vadina kritiška – esą darbuotojai patiria psichologinį spaudimą, patyčias. Tokie kaltinimai metami Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjai Jurgitai Trifeldienei (nuotraukoje) ir jos komandai.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Maištas prieš pertvarkas, vadovavimo stilių, neva nepakeliamas darbo sąlygas aukščiausios valdžios rūmuose, Vyriausybėje keliasi ir į provinciją. Ne tik naujos Vyriausybės kanclerės reformoms nepritariantys tarnautojai vienijasi ir rašo peticijas.
Į Švietimo ir mokslo ministeriją ir iš Kupiškio atsiųstas anoniminis laiškas, kurį „pasirašo“ 5 Kupiškio rajono įstaigų vadovai, 6 mokyklų direktorių pavaduotojai, 126 metodinių būrelių nariai ir 8 neformaliojo vaikų švietimo būrelių vadovai.

Padėtis yra kritinė

Kovo 2 d. suėjo lygiai metai, kai rajono Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pareigas eina Jurgita Trifeldienė. Šia proga vedėja sulaukė ne tik gėlių, bet ir labai netikėto akibrokšto. Švietimo ir mokslo ministeriją pasiekusiame anoniminiame laiške ministrei skundžiamasi patiriamu nuolatiniu psichologiniu spaudimu, patyčiomis. Grasinama stabdyti švietimo įstaigų darbą ir reikalaujama Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos ir jos komandos atsistatydinimo.

Laiške rašoma, kad Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja bei dvi skyriuje dirbančios specialistės beveik metus visų švietimo įstaigų darbuotojus laiko baimėje, per patikrinimus ir pokalbius viešai ir individualiai tyčiojasi iš pedagoginių darbuotojų bei administracijos atstovų. „Gerbiamai Jurgitai Trifeldienei nėra nė vieno gerai ar bent patenkinamai dirbančio švietimo įstaigų darbuotojo. Niekada nesulaukėme draugiško pokalbio, rekomendacijų, patarimų, kaip gerinti darbą – tik grasinimus, pagiežą, patyčias. Pragyvenome – vieni tris, kiti keturis švietimo skyriaus vedėjus – visi buvo individualūs, su savo požiūriu, bet masinės baimės, kai nemokame dirbti visas rajonas, nebuvo“, – rašoma laiške švietimo ir mokslo ministrei.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video