2024/05/18

 

Parduotuves išgražino prieš agoniją?

Parduotuvės savininko Viliaus Valintėlio nuomone, ant parduotuvės sienų pavaizduoti labai stilizuoti, ne kanoniniai Lietuvos valstybės simboliai.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Subačiaus miestelyje dėmesį atkreipia neįprastai dekoruotas parduotuvės pastatas. Ant jo sienų puikuojasi stilizuoti Vyčiai ir Gediminaičių stulpai – Lietuvos istoriniai simboliai.

Vieni šios parduotuvės savininko sumanymą vertina teigiamai, nes patriotizmą reikia skatinti, kelti žmonių dvasią. Antriems toks sumanymas atrodo lyg būtų pasityčiojimas iš tų simbolių, kai iš Vyčiais puoštos parduotuvės traukia girtuoklėliai su bambaliais.

Subatėnų vertinimai

Šiuo metu Subačiuje nebėra nei mokyklos, nei pašto, nei kitos kokios įstaigėlės. Tebestovi tik didinga bažnyčia ir veikia parduotuvė. Šios parduotuvės pardavėja Rima Vasiliauskė sakė, kad praėjusių metų vasarą, liepos 15 d., po remonto šis pastatas vėl atvėrė duris pirkėjams.

„Parduotuvė yra žmonių traukos centras. Čia kasdien užsuka miestelio gyventojai ko nors nusipirkti. Todėl reikia, kad aplinka būtų graži. Pavasarį ją tvarkysime, pasodinsime gėlių, kad derėtų prie originaliai dekoruoto pastato. Iš subatėnų girdėjau, kad jie džiaugiasi nauja parduotuvės išvaizda, daug kas sako, kad tokios dar Lietuvoje jiems neteko regėti.

Man asmeniškai labiau patinka Lukonių parduotuvės kaimiško stiliaus dekoras. Ten pastato išorės sienos rugių varpomis išpaišytos“, – sakė pašnekovė. Ji pridūrė, kad kas gėrė, tai ir gers. Negi drausi ir tokiems žmonėms į parduotuvę užsukti. Visi esame Lietuvos piliečiai. Reikėtų žmonėms darbo, rimto užsiėmimo, kad pareigą jaustų jį atlikti. Tuomet gal ir prasigėrusių žmonių mažėtų.

Subačiaus miestelio seniūnaičio Vlado Rudzinsko nuomone, gal ir neblogai, kad anų laikų pastatą pasistengta atnaujinti. Vakare ta dekoruota siena yra ir apšviesta. Ne taip niūru ir pilka. Ar tas sumanymas geras, ar prastas, pasakyti negalįs, nes nesąs dailės žinovas.

Subačiaus bendruomenės narė Rita Kurulytė šią naujovę vertino teigiamai: „Pripratome. Gražu. Gaila tik, kad parduotuvės savininkas su bendruomene nepasitarė, kaip būtų geriau šį pastatą papuošti.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video