2024/05/18

 

Ori alga provincijoje toli už horizonto

Nuo šiol „Sodra“ viešai skelbia, kokius vidutinius atlyginimus Lietuvos darbdaviai moka savo darbuotojams.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Pirmasis kalendorinis pavasario mėnuo mūsų šalies piliečiams prasidėjo gana smagiai. Mat įsigaliojus naujos redakcijos Valstybinio socialinio draudimo įstatymui, kuriame įteisinta nuostata skelbti naujus viešus duomenis – vidutinius Lietuvos draudėjų priskaičiuotų draudžiamųjų pajamų vidurkius, visi įgijo teisę pasidomėti, kokio dydžio vidutinį atlyginimą savo darbuotojams moka darbdaviai.
Tad kovo pirmąją strigo ir „Sodros“, ir rekvizitai.lt duomenų bazės. Svetimus pinigus visuomet yra smagu skaičiuoti.

Kokie duomenys skelbiami

Viešai yra skelbiami vidutinio darbo užmokesčio duomenys tik tų draudėjų, kurie ataskaitiniu laikotarpiu turėjo daugiau nei tris darbuotojus (apdraustuosius). Duomenys yra viešinami tik apibendrinti, t. y. visų apdraustųjų draudžiamųjų pajamų vidurkis, o ne asmeniniai. Pajamų vidurkiai apskaičiuojami pagal priskaičiuotas pajamas ir pateikiami neatskaičius mokesčių.

Pasidomėjome, kiek vidutiniškai uždirbo Kupiškio rajono žmonės šių metų sausį. Žinoma, ne visiems jiems atlyginimus moka vietiniai darbdaviai. Mat rajone yra daug stambesnių įmonių filialų, skyrių. Taip pat atskira kategorija yra biudžetinės, viešosios ir valstybinės įmonės. Taigi pasižvalgykime tuose statistikos labirintuose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video