2024/05/18

 

Užpelijusiems kultūros židiniams atgaivinti – gelbėjimo planas

Valio Staburo nuotrauka

Savivaldybės taryba palaimino ilgai rengtą Kupiškio kultūros centro padalinių reorganizavimo, likvidavimo, pertvarkymo ir struktūrinių pertvarkų 2017–2020 metų priemonių planą. Tvirtinama, kad naujasis kultūros centro veiklos modelis padės išsaugoti kultūros židinius kaimuose, bet kai kuriems Tarybos nariams tai sukėlė didelių abejonių.

Tampa laisvalaikio salėmis

Nuo kovo 1 d. kultūros centro Antašavos padalinys tampa Salamiesčio padalinio Antašavos laisvalaikio sale ir persikelia į Antašavos mokyklą-daugiafunkcį centrą. Salamiesčio padalinys lieka, tačiau keliasi į šio kaimo mokyklą. Į laisvalaikio salę reorganizuojamas ir Juodpėnų padalinys, bet bus dirbama kur ir seniau – buvusiame kaimo mokyklos pastate.

Lukonių padalinys nuo šiol bus Subačiaus padalinio laisvalaikio salė. Ji perkeliama į buvusią Lukonių pradinę mokyklą. Noriūniečiai taip pat turės laisvalaikio salę. Kultūros darbuotojai nuo pavasario glausis Jono Černiaus pagrindinėje mokykloje.
Šepetos padalinys irgi tampa laisvalaikio sale ir kiek vėliau – nuo rugsėjo 1 d. persikelia į Šepetos Almos Adamkienės pagrindinę mokyklą.

Kultūros centro padalinių pertvarkos plane numatyta, kad pokyčiai vėliau laukia ir kitų. Planuojama, kad kultūros centro Naivių padalinys Skapiškio padalinio laisvalaikio sale taps nuo 2018 m. sausio 1 d., Laičių padalinys – nuo 2019 m. rugsėjo. Vėliausiai permainas pajus Adomynė ir Alizava.

Pertvarkos esmė

Per Tarybos posėdį šio sprendimo projektą pristačiusi Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė tikino, kad gyventojai šioms naujovėms pritaria. „Kaimo žmonių nėra daug. Kai renginius atskirai organizuodavo mokykla ir kultūros centras, žiūrovų būdavo stokojama“, – teigė vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video