2024/05/18

 

Šildymas – ar išlošė atnaujinę namus

Autorės nuotrauka

Žiema ritasi į antrą pusę. Pats laikas pasižiūrėti, koks mums yra šis šildymo sezonas, palyginti gruodžio ir sausio mokesčius, sužinoti, kaip per metus keitėsi Kupiškio rajono gyventojų išlaidos už šilumą. Pagaliau ir pasvarstyti, ar išlošė savo namus apšiltinę gyventojai. Taip pat išgirsti specialistų komentarus, kodėl visi namai, nesvarbu, ar atnaujinti ar ne, nevienodai suvartoja šilumos.

Metų pradžia šiltesnė ir pigesnė

AB „Panevėžio energija“ pateiktais duomenimis, pagal surinktus daugiabučių gyvenamųjų namų šilumos suvartojimo duomenis 2017 m. sausį Kupiškyje dėl aukštesnės lauko temperatūros ir sumažėjusios šilumos kainos sąskaitos už šildymui suvartotą šilumą vidutiniškai 23 proc. mažesnės nei už tą patį laikotarpį prieš metus.

Kupiškyje vidutinė oro temperatūra 2017 m. sausį sudarė 3,1 laipsnio šalčio, o prieš metus tuo pačiu laikotarpiu siekė 8,4 laipsnio šalčio. Šilumos kaina mažėjo 6,2 proc., palyginti su galiojusia 2016 m. sausį.

AB „Panevėžio energija“ duomenimis, 2017 m. sausį Kupiškyje būsto vienam kvadratiniam metrui šildyti vidutiniškai suvartota 20,18 kWh šilumos ir mokestis už patalpų šildymą vidutiniškai sudaro 1,14 Eur/kv. m. 50 kv. metrų buto šildymas gyventojams vidutiniškai kainuos 57 Eur, 2016 m. sausį mokėta apie 74 Eur.

Mažiausiai už šilumą mokės atnaujintų namų gyventojai. Buto kvadratinio metro šildymui vidutiniškai suvartota 12,21 kWh ir kainuos 0,69 Eur. Tokiu atveju 50 kv. metrų ploto buto šildymas atnaujintuose namuose kainuos apie 35 Eur. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu už tokio pat ploto būstą mokėta apie 56 Eur.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video