2024/05/18

 

Migruojančių žmonių Lietuvoje nemažėja

Lietuvą palieka vis daugiau žmonių. Ši tendencija neaplenkia ir Kupiškio rajono – per metus laimės ieškoti išvažiuoja per 200 kupiškėnų.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Niekam ne paslaptis, kad gyventojų Lietuvoje mažėja. Tai palietė ne tik didžiuosius šalies miestus, bet ir mažesnius, tokius kaip Kupiškis. Statistikos departamento duomenimis, per ketvirtį amžiaus Kupiškį paliko beveik du tūkstančiai gyventojų. Tiesa, Lietuvoje yra trys vietovės, kuriose per tą laikotarpį gyventojų daugėjo. Tai – Neringa, Gargždai ir Šalčininkai.

Lietuva traukiasi greičiausiai

Šiuo metu Lietuvoje yra per 100 miestų, turinčių miesto statusą. Juose, kaip ir visoje šalyje, drastiškai mažėja gyventojų. Katastrofiškas gyventojų mažėjimas kelia baimę – per 2016 metus Lietuvą paliko apie 51 tūkstantis lietuvaičių, tai 6,4 tūkst. daugiau nei 2015 metais. Be to, kas trečias emigravęs vyras ar emigravusi moteris buvo 20–29 metų amžiaus.

Beje, lietuviai ne tik emigruoja, yra ir grįžtančių. 2016 metais į Lietuvą grįžo gyventi 21,4 tūkst. žmonių, bet tai 772 mažiau negu 2015 metais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video