2024/05/18

 

Bandys išsklaidyti „Ateities laiškininkų“ miglas

Žmonės baiminasi, kad bus uždaryti pašto skyriai kaimuose ir miesteliuose.
Valio Staburo nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dar pernai AB Lietuvos paštas visuomenei paskelbė apie pašto paslaugų modernizavimą kaimiškose vietovėse, pristatė „Ateities laiškininko“ koncepciją. Konkretūs pokyčiai buvo numatyti pavasarį.

Anot jų, pertvarkos tikslas – gerinti paslaugų kokybę ir prieinamumą šalies kaimiškose vietovėse. Mobilūs paštininkai – tai esą užsienyje pasiteisinusi praktika. Laiškininkai galėtų pasiekti atokiausiai gyvenančius žmones, išliktų visos iki šiol teiktos pašto ir finansinės paslaugos, tai yra žmonės galėtų išsiųsti laiškus ir siuntinius, užsisakyti spaudą, sumokėti mokesčius, įsigyti prekių. Šios paslaugos nieko papildomai nekainuotų, būtų teikiamos arba kliento namuose, arba tose vietose, kur įsikurs laiškininkai ir numatytu laiku aptarnaus žmones.

Iš pasklidusios informacijos kaimo žmonės aiškiausiai suprato vieną žinią – bus uždaryti pašto skyriai kaimuose ir miesteliuose.

Laikraščio redakcija pastaruoju metu vos ne kasdien sulaukia sunerimusių žmonių telefono skambučių. Taip pat ir gyvai bendraujant su laikraščio skaitytojais, bendruomenių susirinkimuose prašoma tiesiai ir aiškiai atsakyti: ar tokiu sprendimu siekiama visiškai atskirti kaimo žmones su jų visomis problemomis nuo miesto, nuo valstybės, kad jie būtų negirdimi, tiesiog išnyktų ir netrukdytų miestiečių gerovei?..

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video