2024/05/18

 

Permainos purto „Pienininkų“ kooperatyvą

Karvučių Lietuvoje mažėja, todėl pieno sektoriuje verda arši kova dėl rinkų ir įtakos.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Praėjusių metų pabaigoje pasikeitė Kupiškyje įsikūrusio kooperatyvo „Pienininkai“ vadovai. Iš direktoriaus pareigų kooperatyvo valdybos sprendimu atleistas Vygintas Dragūnas ir vietoj jo išrinktas Vytautas Klidzio. Vieni pieno statytojai tokia vadovų kaita nepatenkinti ir nori susigrąžinti V. Dragūną į buvusį postą. Antri juo nepatenkinti ir įtaria, kad V. Dragūnas galėjo sumaišyti viešuosius ir privačius interesus, nes tuo pačiu metu vadovavo „Pienininkams“ ir UAB „Muštuvis“, kurios užsiima ta pačia pieno supirkimo veikla.

Atliks auditą

V. Klidzio tvirtino, kad jį išrinkus „Pienininkų“ vadovu iš šio kooperatyvo išėjo gal du žmonės. Visi kiti liko. Dirbama normaliai.
„Šiuo metu yra 114 kooperatyvo narių ir apie 250 pieno statytojų iš Kupiškio, Radviliškio, Biržų rajonų. Supirktą jų pieną tiekiame perdirbėjams Rokiškyje, Marijampolėje, Biržų rajone“, – sakė naujasis kooperatyvo „Pienininkai“ vadovas.

Šio kooperatyvo revizorė Ona Pauliukienė paklausta apie galimai neskaidrią ankstesnio vadovo veiklą, sakė, kad reikėtų palaukti audito išvadų.

„Per vasarį bus sudarytas įmonės balansas, pateikta pelno ir nuostolių ataskaita. Tuos finansinius kooperatyvo reikalus šiuo metu tvarko pasamdyta UAB „Šiaurės verslo grupė“. Vėliau bus atliekamas išorinis „Pienininkų“ auditas. Tik po to bus galima pateikti išvadas apie buvusio direktoriaus veiklą. Kai kuriems kooperatyvo nariams galėjo kilti minėtų įtarimų dėl to, kad V. Dragūnas tuo pačiu metu vadovavo dviem pieno supirkimu užsiimančioms įmonėms – kooperatyvui „Pienininkai“ ir UAB „Muštuvis.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video