2024/05/18

 

Naujoji rinkliavos apskaičiavimo tvarka suerzino ne tik ūkininkus

Kupiškėnai skundžiasi, kad atliekų rūšiavimo konteineriai dažnai būna perpildyti. Nebespėja jų ir „revizoriai“ pertikrinti.
Jono Kokoškino nuotrauka

Nuo 2017 metų sausio 1 dienos rajone įsigaliojo nauja rinkliavos už komunalinių atliekų išvežimą ir tvarkymą apskaičiavimo metodika. Kupiškėnams, gavusiems pirmas sąskaitas iš komunalininkų, kilo ne vienas klausimas, už ką ir kodėl jie moka.

Įžvelgia neteisybę

Kai kurie ūkininkai įžvelgia neteisybę. Jie klausė, kodėl vieni žemdirbiai, kurie ūkininkauja savo sodyboms priskirtuose pastatuose, moka tik kaip tos sodybos gyventojai, o tie, kurie kitur turi gamybinių patalpų, fermų, moka dvigubai – už sodybą ir už tas patalpas.

Ūkininkai teigė, kad buities atliekų jų dirbtuvėse susidaro labai mažai (cigarečių nuorūkos ir jų pakeliai, nelygu, kiek ūkininkas ar melžėjos rūko, panaudotas tualetinis popierius, suplyšęs chalatas, sudužęs puodelis, jei fermoje geriama kava, ir pan.), per mėnesį apie porą maišų. Visas kitas pavojingas atliekas (tepalus, tepaluotus skudurus, plėvelę, vaistų buteliukus ir pan.) surenka pavojingų atliekų surinkimu užsiimančios įmonės, kurioms jie moka savo ruožtu.

Daugiabučių namų gyventojai domėjosi, ką reiškia kintamoji rinkliavos mokesčio dalis. Ar tas mokestis kitą mėnesį keisis, kaip jis apskaičiuojamas, ar mažės, pavyzdžiui, jei žmogus išvažiuos kuriam laikui.

Kupiškio miesto gyventojai taip pat skundėsi, kad atliekų išvežimo ir tvarkymo paslauga brangsta, o tvarkos nėra. Kai kur laiku neištuštinami atliekų rūšiavimo konteineriai, pavyzdžiui, prie kavinės „Pasimatymas“ Vilniaus g. Viską priverstinai reikia mesti į bendruosius konteinerius. Kodėl taip nutinka?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video