2024/05/03

 

Savotiška Onos meilė gyvūnams tęsiasi

Ona Kacinauskaitė kalbasi su Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veterinarijos gydytoja inspektore Vida Kaupiene.
Autorės nuotrauka

Redakcija gavo filmuotą siužetą, kuriame užfiksuota, kaip Siaurių kaimo gyventoja Ona Kacinauskaitė muša savo šunį.
Su Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veterinarijos gydytojais inspektoriais apsilankėme pas šią jiems pažįstamą moterį.

Į prieglaudą nenori atiduoti

Nuvažiavę pas O. Kacinauskaitę, ją radome kieme su kibiru skubančią šerti gyvulių. Kieme ir už tvarto skalijo penki šunys. Iš pažiūros jie neatrodė išsekę ar vangūs. Prie kiekvieno buvo padėtas dubuo vandeniui, kiekvienas turėjo šiokią tokią pašiūrę. Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veterinarijos gydytoja inspektorė Vida Kaupienė apžiūrėjo, ar jų kaklai nuo rišimo nenutrinti. Viskas buvo gerai.

Paklausta, kodėl mušė vieną šunį, sodybos šeimininkė sakė, kad jis ją griebė. Gal užmynusi jam ant kojos, nežinia. Šiaip tai tas šuo draugiškas jai buvo visą laiką. Po tokios agresijos pasireiškimo nutarusi jį paauklėti.

Mūsų vizitas, klausinėjimas apie šunis ir išgirsta žinia, kad ja pasiskundė vietiniai žmonės, moterį ne juokais supykdė. Įlėkusi į trobą ji iš ten pradėjo į kiemą svaidyti pirktinio šunų ėdalo maišus, kaip įrodymą, kad savo globotiniais keturkojais tikrai rūpinasi ir badu nemarina. Dar pridūrė, kad visuomet jiems duodanti ir mėsos, nes maitinti tik sausu ėdalu negerai. Tik pastaruosius mėnesius jie negavę mėsos, nes ji retokai apsilankanti Kupiškio parduotuvėse, kai jai šoną užgavo karvė. Įsikarščiavusi moteris dar pridūrė, kad tegu valdžia labiau rūpinasi užmušinėjamais vaikais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video