2024/05/18

 

Teisme – painūs pasiaiškinimai ir parodymų keitimas

Įtariamieji baudžiamojoje byloje, kurioje nagrinėjama kavavirės istorija, teisme liudijo skirtingai. Iš kairės: Albertas Audickas, Robertas Simonavičius.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Teismo posėdis dėl buvusio bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovo Alberto Audicko ir jo bendrininko vilniečio Roberto Simonavičiaus šį kartą įvyko. Abu teisiamieji į posėdį atėjo su advokatais. A. Audickui atstovauja panevėžietis Algimantas Kolpertas. Įtariamieji, nors bendrauja ir vienas kitą gerai pažįsta dvi dešimtis metų, kavavirės istoriją teisme liudijo skirtingai ir painiai.

Gailisi, prašo pasigailėti

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskutinę sausio dieną pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą buvusiam bendrovės „Kupiškio vandenys“ direktoriui Albertui Audickui ir Vilniaus bendrovės „Industek“ padalinio vadovui Robertui Simonavičiui.

Buvęs direktorius kaltinamas kyšininkavimu, o jo bendrininkui – vilniečiui bendrovės „Industek“ padalinio vadovui R. Simonavičiui pareikšti kaltinimai papirkimu. Abu įtariamieji vienas kitą gerai pažįsta ir bendrauja apie 20 metų.

A. Audickas teismui sakė, kad gailisi, kad suklydo, kad padarė klaidą.
Jis prašė nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti už laidavimą, o susidariusius nuostolius padengs.
Tuo tarpu R. Simonavičius kaltės nepripažįsta, o visas kavos virimo aparato dovanojimo aplinkybes tikina paaiškinsiąs.

Kyšis prieš konkursą

Teisiamojo posėdžio pradžioje A. Audicko advokatas teismui pateikė keletą prašymų, tarp kurių įtariamojo žmonos prašymas atleisti A. Audicką nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Buvęs bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovas prisipažino, kad dovaną-kyšį priėmęs dar 2015 metų gruodžio antroje pusėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Raimonda MIKUČIONYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video