2024/04/30

 

Apie treniruočių mokestį ir investicijas į vaiko ateitį

Diskutuojant, kiek reikėtų mokėti už vaikų treniruotes kūno kultūros ir sporto centruose, vieni šios diskusijos dalyviai buvo linkę manyti, kad turėtų daugiau prisidėti savivaldybės, o antri teigė, kad į vaiko ateitį tėvai turi investuoti.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Kylančios maisto produktų, paslaugų kainos – visos Lietuvos šių dienų aktualija. Ji neaplenkia ir Kupiškio.

Praėjusių metų gruodį rašėme, kad rajono Kūno kultūros ir sporto centras sumanė didinti mokestį už treniruotes. Tuo buvo nepatenkinti kai kurie tėvai ir treneriai.

Ta tema diskutuota ir sausio 24 dieną vykusiame šį centrą lankančių vaikų tėvų susirinkime.

Mažiau nei trečdalis tėvų

Šiuo metu treniruotes Kūno kultūros ir sporto centre lanko 236 vaikai. Į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos aktų salę atėjo tik 37 šių vaikų tėvai. Akivaizdu, kad daugumai jų nelabai rūpi būsimi pokyčiai. Tokia išvada piršosi ir iš šio centro direktorės Laimutės Šližauskienės pateiktos informacijos. Jos teigimu, niekaip nepavyksta išreikalauti, kad kai kurie tėvai tvarkingai mokėtų už savo vaikų treniruotes. Ne visi pasidomi, ar jų vaikai iš viso jas lanko. Ypač treneriai vargsta mėnesio gale rašydami prašymus, priminimus tėvams, skambindami, kad jie susimokėtų. Dėl to kyla ir nesusipratimų, ir nepasitenkinimo dėl išaugusios skolos. Direktorė vėl akcentavo, kad galbūt didesnis mokestis labiau drausmintų treniruotes lankančius vaikus, reiklesni jiems šiuo atžvilgiu taptų ir tėvai. Ji pabrėžė, kad visgi tai ne svarbiausias motyvas kelti kainą. Jokiu būdu nenorima vaikų atbaidyti nuo treniruočių. Iš didesnio mokesčio tikimasi įsigyti naujo inventoriaus, organizuoti daugiau varžybų, turnyrų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video