2024/04/30

 

Už riziką reikės sumokėti

Lydekos tąsyk gerai kibo, bet vargu ar už tai verta mokėti kelis tūkstančius eurų.
Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento nuotrauka

Žvejai mėgėjai turėtų žinoti, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant gyvą žuvelę, o jeigu žvejoji, rizikuoji nusižengti įstatymams. Deja, ne visus tai drausmina.
Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę žinių apie galimą brakonierystę, sausio viduryje nustatė kelis pažeidėjus.

Ties Kupiškio ir Anykščių rajonų riba, Suosos (Jurgiškio) ežere ant ledo, pareigūnai aptiko du vyrus, kurie buvo pasistatę po 10 skritulių lydekoms gaudyti. Masalui jie naudojo gyvas žuveles. M. R. ir V. M. neteisėtai jau buvo sugavę 16 lydekų, gamtai padaryta žala įvertinta 2 552 eurais.

Pareigūnams vyrai teisinosi, kad nėra užkietėję gamtos skriaudikai, tik norėjo sugrįžusius iš darbų namiškius pavaišinti šviežia žuvele, o dar gerai tą penktadienį kibo, ir susigundė. Matyt, trumpam buvo užmiršę, kad ir 2011 metais pareigūnai juos buvo sugavę pastačius tinklus…

Žvejams surašyti administracinių nusižengimų protokolai už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą naudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamą būdą, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Kodeksas numato ir nusižengimo įrankių ar priemonių konfiskavimą, o dar pridėjus gamtai padarytą žalą, žvejybos malonumas vyrams šįkart bus atsiėjęs kaip prabangus turtuolių užsiėmimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video