2024/04/19

 

„Sodžiaus“ ūkininkės ruošiasi 20-mečiui

Pasveikintos dvi naujos skyrių pirmininkės – antašavietėms ūkininkėms vadovaujanti Rima Pirtinienė (viduryje) ir Kupiškio skyriaus „Kupa“ veiklą kuruojanti Dalia Jukonienė.
Autorės nuotrauka

Vienos gausiausių rajono nevyriausybinių organizacijų – Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ moterys sausio 18 dieną kultūros centre sugužėjo į ataskaitinį susirinkimą. Pasidžiaugta praėjusiais metais nuveiktais darbais, aptarti ir būsimi planai. O jų išties nemažai. Savo veiklą „Sodžius“ pradėjo 1997 metų rudenį, tad šiemet minimas solidus 20 metų sodiečių jubiliejus.

Poreikis burtis

Į ataskaitinį renginį nelabai gausiai susirinkusias Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio r. skyriaus „Sodžius“ nares pasveikino koordinatorė Palmira Penkauskienė. Ji priminė, kad organizacija iš viso vienija 228 nares, renginyje sulaukta tik mažos saujelės – apie šešių dešimčių. Pasak P. Penkauskienės, moterų aktyvumas yra stabilus – panašiai tiek jų susiruošia ir į išvykas, susirenka į paskaitas. „Tos moterys, kurios juda, visur dalyvauja, o užsisėdėjusias stenkimės ištempti, kad visai nesustabarėtų. Būkime nuotaikingos, linksminkimės pačios. Pabendrauti, susitikti mums labai reikia“, – pabrėžė ji.

Anot P. Penkauskienės, anksčiau į ataskaitinius renginius ateidavo ir vyrai, dabar jų nebesulaukiama, tačiau labai pravartu kartais artimiau pabendrauti vien tik su bendraminčiais.

Ką pavyko nuveikti?

Ūkininkių koordinatorė pasakojo, kad metams prasidedant į tradicinį ataskaitinį renginį sugužama jau ketvirtą kartą. Gražių tradicijų per 20 veiklos metų susiformavo ir daugiau. Tai parodė ir jos pateikta metų apžvalga.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video