2024/04/30

 

Kylančios maisto produktų kainos – iššūkis turgaus prekeiviams

„Kupiškėnų turgaus“ paviljono žuvies skyriaus pardavėjos (iš kairės) Danutė Kindurienė ir Vida Laucienė sakė, kad šiuo metu pabrango tik silkė su galva, bet turėtų brangti ir lašiša.
Autorės nuotrauka

Prieš Naujuosius metus pradėjusios augti maisto produktų kainos ir toliau lyg ant mielių kyla. Infliacija kaip reikiant įsisiautėjo. Žmonės nebespėja net įsiminti, kiek kainuoja jų pamėgti produktai. Kai kurių kaina keičiasi nepastebimai, vos pora euro centų per mėnesį, o kitų iš karto kyla euru ir daugiau. Toks kainų šuolis baigia suvalgyti padidėjusias algas ir pensijas.

Dėl to vieni kaltina dirbtinai padidintas naftos kainas, pabrangusias žaliavas, o antri negaili karčių žodžių godiems verslininkams. Pastarieji vanoja valdžią, kuri juos smaugte smaugia mokesčių našta, padidino įmokas „Sodrai“. Pavyzdžiui, pernai su verslo liudijimu dirbantys asmenys jai mokėjo per mėnesį 54 eurų privalomą standartinę įmoką, o nuo šių metų jau – 99 eurus.
Pasidairėme Kupiškio turguje ir pasidomėjome, kokios čia kainos ir dirbančių žmonių nuotaikos.

Sunku konkuruoti su didžiaisiais

Daug metų „Kupiškėnų turgaus“ paviljone daržoves ir vaisius pardavinėjanti Rima Einorienė sakė, kad jų kaina ir po Naujųjų metų yra tokia pat. Kai kas netgi atpigo. Antai pernai morkų kilogramas kainavo 0,80 euro, o šiemet – 0,50 euro. Obuolių kilogramas kainavo 0,80 euro, o dabar – 0,60 euro. Bulvių kaina laikosi stabiliai jau ne vieneri metai – 0,30 euro už kilogramą, kopūstų – 0,30 euro, raugintų kopūstų – 1 euras, medaus – 5 eurai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video