2024/04/19

 

Vilkų medžioklės sezonas jau nutrauktas

Evaldas Gailiūnas su savo laimikiu.
Nuotrauka iš Evaldo Gailiūno asmeninio albumo

Nuo sausio 12 dienos aplinkos ministro Kęstučio Navicko įsakymu nutraukta 2016–2017 metų sezono vilkų medžioklė. Mat jau sumedžiotas tam laikotarpiui nustatytas šių žvėrių skaičius.
Lietuvoje vilkus leidžiama medžioti nuo spalio 15 d. iki balandžio 1 d., tačiau jų medžioklė nutraukiama anksčiau, jeigu išnaudojamas sumedžiojimo limitas. Šį sezoną buvo leista sumedžioti 60 vilkų. Laimikiu džiaugiasi ir kupiškėnai.

Po dvylikos metų

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus medžioklės žinovas Gaudentas Baikauskas sakė, kad kupiškėnams medžiotojams buvo nustatytas limitas sumedžioti du vilkus. Ilgai nesisekė to padaryti. Kai visoje Lietuvoje iki limito pabaigos buvo belikę sumedžioti tik keli vilkai, laimė nusišypsojo ir mūsiškiams. Sausio 7 dieną, šeštadienį, pilkį Skapiškio seniūnijos Skapagirio miške, prie Notigalės ežero, nušovė medžiotojų klubo „Giria“ medžiotojas Evaldas Gailiūnas.
Jis sakė, kad medžioja dvylika metų, bet tokio laimikio dar neturėjo.

„Vilkai garsėja kaip nepaprastai gudrūs žvėrys. Aplinkui buvo matyti ir daugiau jų pėdsakų, bet sumedžioti pavyko tik vieną. Mano nušauta vilkė elgėsi nelabai gudriai. Ji pradėjo bėgti už mano nugaros tiesiai į varovų pusę ir varymo metu aš ją sumedžiojau. Ji buvo maždaug trejų ar ketverių metų amžiaus. Vilkės galva ir dalis kailio bus panaudota iškamšai daryti“, – pasakojo medžiotojas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video