2024/05/04

 

Ligoninei – naujas greitosios medicinos pagalbos automobilis

Kupiškio ligoninė savo pacientus į Respublikinę Panevėžio ligoninę vežios nauju greitosios medicinos pagalbos automobiliu.
Autorės nuotrauka

Sausio 5 dieną Kupiškio ligoninę pasiekė naujas A tipo greitosios medicinos pagalbos automobilis. Iš viso Sveikatos apsaugos ministerija šalies gydymo įstaigoms perdavė 24 tokias transporto priemones. Naujasis automobilis pakeis senesnę ligoninės mašiną, kuria pacientai vežami į Panevėžį.

Įtraukė į sąrašą

Nauji greitosios medicinos pagalbos automobiliai skirti Lietuvos tikslinių teritorijų rajono lygmens ligoninių pacientams vežti iš mažesnių gydymo įstaigų į apskričių centrus ar universitetines ligonines.

Sveikatos apsaugos ministro įsakymu yra patvirtintas Sveikatos netolygumų mažinimo Lietuvoje 2014–2023 m. veiksmų planas. Numatytos kelios pagrindinės jo kryptys – mažinti tikslinių teritorijų gyventojų sergamumą, priešlaikinį mirtingumą nuo kraujotakos sistemos ligų, gerinti diagnostinių paslaugų prieinamumą bei kokybę ir kt.

Daugelyje savivaldybių mirtingumas nuo traumų, nelaimingų atsitikimų, galvos smegenų kraujotakos ir kraujotakos sistemos ligų yra didesnis nei šalies vidurkis, todėl labai svarbu sudaryti sąlygas ligoniams pagalbą suteikti laiku.

„Įgyvendinant šį veiksmų planą į įstaigų sąrašą aprūpinant A kategorijos tipo greitosios medicinos pagalbos automobiliais, skirtais pacientams transportuoti, buvo įtraukta ir mūsų ligoninė. Į jį pateko ir kitos mažosios rajonų ligoninės“, – sakė Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video