2024/05/03

 

Šimoniečių ir mero konfliktas – į politikų etikos komisiją

Šimoniečiai piktinasi užrakintais kultūros namais ir skundžia rajono merą politikų etikos komisijai.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Atrodo, kad per visą šalį nuskambėjusiame Šimonių skandale dėl eglutės pagrindinės puošmenos – žvaigždės ir ją „nukabinti“ pasišovusio rajono mero taškas dar nepadėtas. Pasipiktinę miestelio gyventojai ir bendruomenės nariai raštu kreipėsi į rajono Savivaldybės Politikų etikos komisiją. Šimoniečiai iškėlė ir klausimą dėl užrakintų kultūros namų.

Ieško atsakymų

„Prašome jūsų išsiaiškinti, ar teisėtai rajono meras D. Bardauskas atsiuntė du bokštelius į Šimonis nupuošti eglę ir ar nebus už šiuos darbus apmokėta iš Savivaldybės biudžeto.
Taip pat norėtume sužinoti, kodėl bendruomenė, kuri už projekto lėšas sutvarkė ir suremontavo kultūros namus, nebeturi teisės jais naudotis, išskyrus vieną mažą kambarį, kur nėra sąlygų visai bendruomenei susirinkti. Spynos (greičiausiai mero nurodymu) nieko nepranešus buvo pakeistos, negalėjome išsinešti savo turto – stalų, kėdžių ir kitų baldų“, – rašoma tekste, kuris adresuotas Savivaldybės Politikų etikos komisijos pirmininkui Leonui Apšegai.

L. Apšega patvirtino, kad skundas „dėl vieno politiko“ registruotas ir jau šią savaitę bus svarstomas. Kol komisija nesirinko ir jo nesprendė, daugiau informacijos pagal reglamentą suteikti negalįs.

Šimonių bendruomenės pirmininkė Zita Naciuvienė plačiau kalbėti ta tema nepanoro. „Šio rašto aš pati nepasirašiau. Bijojau, jau visko bijau, nes užvirė tikras karas, patikėkite, tai kainuoja nemažai nervų“, – teigė pašnekovė. Be to, anot jos, situacija pasikeitė – Šimonių kultūros namuose jau dirba nauja kultūrinės veiklos vadybininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video