2024/05/04

 

Paramos lėšos – taupo ar skirsto atsakingai?

Pasak atsakingų specialistų, paramos pinigai specialiai netaupomi. Laikomasi nustatytos jų skirstymo tvarkos.
Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

„Kupiškėnų minčių“ skaitytoja teiravosi, kokiu būdu rajono Socialinės paramos skyrius sugeba sutaupyti pašalpoms skirtų lėšų. Juk vargstančių, tik obuoliais mintančių, neturinčių kuo krosnį kūrenti žmonių yra apsčiai. Jie gi ne kvepalams, skrybėlėms prašo pinigėlių, o tik tam, ko labiausiai reikia, kad išgyventų.

Siekia, kad užsidirbtų patys

„Specialiai niekas tos paramos, skirtos nepasiturintiems rajono gyventojams paremti, netaupo. Yra laikomasi nustatytos jų skirstymo tvarkos. Per mėnesį Savivaldybei pateikiama per 500 prašymų tokiai paramai skirti. Didžioji dauguma sunkiau gyvenančių žmonių tą paramą gauna bendra tvarka, pateikę reikiamus dokumentus. Kai kurie jos prašytojai būna kviečiami į komisijos, skirstančios šią paramą, posėdžius.

Tai ilgalaikiai bedarbiai, nesusirandantys darbo ilgiau nei metus, pirmą kartą prašantys paramos, žmonės, taip pat norintys ją gauti išimties būdu, pavyzdžiui, kai turtas viršija nustatytus normatyvus, asmenys, kurie yra išbraukti iš darbo biržos sąrašų, nesimokantys ir nedirbantys mokyklinio amžiaus jaunuoliai. Bedarbiams būna siūloma persikvalifikuoti, mokytis kokios nors specialybės ar įsidarbinti, nes komisijos darbe dalyvauja ir darbo biržos atstovai. Lengva ranka pašalpos nedalinamos, norima žmones paskatinti ieškotis darbo“, – pabrėžė Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video