2024/04/25

 

Išretėjo aplinkosaugininkų gretos

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros vedėja Vita Stančikienė.
Autorės nuotrauka

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūroje sumažėjo darbuotojų. Įstaigą palikus dviem specialistams viliamasi, kad į kolektyvą visgi ateis naujų darbuotojų. Šiuo metu dviem aplinkosaugininkėms reikia atlikti gerokai daugiau darbų.

Jaučia specialistų stygių

Pasak Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros vedėjos Vitos Stančikienės, pareigas palikus R. Adomauskui jo etatas yra laisvas.

Šiuo metu agentūroje ji darbuojasi su vyr. specialiste Neringa Urboniene. „Kuruojame labai daug sričių, tad mums reiktų gerokai daugiau žmonių nei yra. Trijų – būtinai. Planinių objektų patikrinimų skaičius nustatytas, bet dar yra įvairūs pranešimai, akcijos. Jaučiame specialistų stygių, į skundus reikia skubiai reaguoti. Stengiamės, ką galime, padaryti, dirbame“, – kalbėjo vedėja.

Ar bus ir kada skelbiamas konkursas, dar nėra aišku. Pasikeitė aplinkos apsaugos ministras, žadamos įvairios reorganizacijos. „Turėsime susitvarkyti ir dviese. Pirmasis metų ketvirtis – ataskaitų, planų rengimo metas. Planiniai patikrinimai paprastai prasideda kovą, o žiemą, jei ji bus gili, viliamės ir skundų sulaukti mažiau. Kai oras šviesesnis, pilnaties klientų ne tiek daug“, – sakė V. Stančikienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video