2024/05/06

 

SOS – dūsta nuo dūmų

Tokie tiršti dūmai gruodžio 27 dieną Energetikų g. virto iš kamino ant Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos stogo.
Autorės nuotrauka

Stoties gatvės gyventojai pastaruoju metu apie tyrą orą tegali pasvajoti. Dažnai tiršti dūmai į jų kiemus plūsta iš kamino, rūkstančio ant Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pastato stogo. Aplink tvyro aitrus kvapas.
Dėl to gyventojai jau kreipėsi ir į Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovus Panevėžyje, ir į rajono merą, ir į žiniasklaidą.
„Neturime kuo kvėpuoti. Kiek dar būsime nuodijami?“ – retoriškai klausė šios gatvės gyventojai.

Akis graužiantys normatyvai

Pasak į redakciją skambinusių Stoties g. 28, 30, 32 namų atstovų, buvusiose rajono elektros tinklų patalpose po remonto įsikūrusi Kupiškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba yra įsirengusi autonominį kieto kuro katilą. Ant pastato stogo sumontuotas nelabai aukštas kaminas. Prasidėjus šildymo sezonui, dūmai iš to kamino pradėjo pažeme plūsti į jų gatvę. Nuolat jaučiamas aitrus dvokas, nėra kuo kvėpuoti. Lango neįmanoma atidaryti ir išvėdinti namus. Ne vienam priverstinai kvėpuojančiam tais dūmais pakilo kraujo spaudimas, pradėjo bėgti kraujas iš nosies, paaštrėjo kiti negalavimai.

„Norime, kad ši problema būtų kuo skubiau išspręsta. Kreipėmės ir į gaisrinės vadovus, ir į merą, ir į aplinkosaugininkus. Atvykę iš Panevėžio specialistai paėmė ištirti oro mėginių. Mes buvome informuoti, kad oro tarša neperžengia leistinų ribų. Kaip peržengs, jei stengiamasi kūrenti naktį, o dieną tas dūmelis vos vos rūksta. Atvažiuokite šiuo metu pasižiūrėti, kaip dūmija“, – išdėstė savo bėdas ir kvietė žurnalistus antradienį, gruodžio 27 dieną, viską savo akimis pamatyti Stoties gatvės gyventojai.

Jų išsakyti žodžiai pasitvirtino. Tądien tikrai kaminas rūko kaip pasiutęs ir pažeme plukdė dūmus į kaimynystėje stovinčių kelių Stoties gatvės daugiabučių namų kiemus. Stabtelėjus minutėlę nufotografuoti to kamino, greitai visi drabužiai ir automobilio salonas prisipildė aitraus kvapo, pradėjo graužti akis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video