2024/05/06

 

Parapijos namuose – gaisras

Ketvirtadienio vakarą gausios ugniagesių pajėgos skubėjo malšinti Kupiškio parapijos namuose kilusio gaisro.

Ketvirtadienio vakare kilęs gaisras ne juokais išgąsdino į vakarines šv. Mišias susirinkusius Kupiškio parapijiečius. Parapijos namuose kilęs gaisras pastebėtas pačiu laiku, nuostoliai galėjo būti gerokai didesni. Gausios ugniagesių pajėgos ugnį spėjo greitai suvaldyti.

Pranešimas apie tai, kad Gedimino gatvėje 1A atvira liepsna dega parapijos namai bendruoju pagalbos telefonu gautas 17 val. 48 min. Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Vytautas Kazlauskas sakė, kad apie gaisrą pranešęs asmuo informavo, jog iš pastogės rūksta dūmai. „Atvykę ugniagesiai pamatė, kad pastato antrajame aukšte, parapijos namų salėje, už sienos jau matyti ugnis. Pradėjus gesinimo darbus gaisrą pavyko greitai numalšinti“, –sakė pareigūnas.

Pasak V. Kazlausko, apie gaisrą pranešta pačiu laiku, jo nepastebėjus galėjo užsidegti visas pastato stogas. Gaisro metu nudegė stogo medinės konstrukcijos (40 kv.m).

„Gaisras kilo prie dūmtraukio, atlikta daug ardymo darbų. Gaisro priežastis šiuo metu tiriama“, – komentavo V. Kazlauskas.

Ugnį pastebėjo tuo metu užsiėmimuose su vaikais dalyvavęs Kupiškio parapijos dekanas Mindaugas Kučinskas.

Užgesinus gaisrą žmonės skubėjo sausinti vandeniu užlietą parapijos namų salę.

Jurgitos Banionienės nuotraukos

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video