2024/05/06

 

Nuoširdaus bendravimo paieškos

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Tryliktasis atlyginimas, prašmatnus pokylis švenčių proga restorane, įvairių deficitinių maisto gėrybių (žirnelių, majonezo, rūkytų kumpelių ir t. t.) paketas – tokios mintys šauna į galvą prisiminus, kaip mūsų tėvai minėdavo sunkiais visuotinio deficito laikais darbovietėse metų pabaigos šventes.

Galbūt taip ir pavykdavo pajusti šventės išskirtinumą pilkokos realybės fone, kurį lydėjo skurdokas kasdieninis meniu.

Šiais laikais, kai nuo materialių dalykų pasiūlos akys raibsta, ko gero, labiausiai ima stigti žmogiško dėmesio, nuoširdaus bendravimo.
Kalėdos – puiki proga darbdaviams užmegzti glaudesnį ryšį su savo darbuotojais, vieniems kitus apdovanoti dėmesiu ir rūpesčiu.

Švęs ir už savus

Kalbinti įvairių Kupiškio įstaigų ir įmonių atstovai sakė, kad jų kolektyvuose darbuotojai bus pasveikinti artėjančių Kalėdų ir Naujųjų metų proga. Dauguma kolektyvų švęs labai kukliai – savo darbovietėse susirinkę prie kavos ar arbatos puodelio su minimaliais užkandžiais aptars besibaigiančius metus, ateinančių metų planus. Nė vienas iš jų neužsiminė apie piniginį darbuotojų paskatinimą švenčių proga. Matyt, neseniai praūžęs ekonominis sunkmetis visus išmokė taupyti ir nepasiduoti kalėdiniam dosnumui. „Premijos baigėsi prasidėjus ekonominei krizei ir iki šiol jų niekas nesugrąžino“, – teigė vienos valstybinės įstaigos atstovas. Antra vertus, kiekgi Kupiškyje beliko stiprių verslo įmonių, o biudžetininkai seniai priversti skaičiuoti kiekvieną centą. Mokesčių mokėtojų pinigais puotauti šiais laikais nedaug kas drįsta.

Kai kurios įstaigos, pavyzdžiui, Kupiškio ligoninė, šventinį akcentą derino su darbuotojų kvalifikacijos kėlimo konferencija, vykusia pačioje įstaigoje.

Yra ir tokių darboviečių, kurių žmonės susiburs savo iniciatyva paminėti metų pabaigos. „Švęsime už savo pinigus ir nėra reikalo kitiems viešinti apie tai“, – buvo trumpas jų atsakymas. Žinoma, kai pats sau ponas, koks kieno reikalas. Svarbu, kad žmonėms visgi reikia to metų pabaigos akcento, noro susiburti ir darbdavio neparagintiems.

Be trankių vakarėlių

Savivaldybė pernai savo darbuotojams švenčių proga buvo dovanojusi bilietus į miuziklą „Gražuolė ir pabaisa“. Šiemet į panašų renginį bilietų nebepirko.
Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko, šiais metais vienoje iš kavinių vyks kalėdinis vakarėlis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video