2024/05/05

 

Mero ir šimoniečių nesantaiką pakurstė žvaigždė

Ši eglę puošianti žvaigždė, anot rajono vadovo,  – tikrų tikriausias sovietinis simbolis.
 Nuotraukos iš Šimonių
bendruomenės archyvo

Šimonių bendruomenės iniciatyva miestelio centre papuošta šventinė Kalėdų eglė sukiršino miestelio bendruomenę su aukščiausia rajono valdžia. Mat eglės viršūnę puošia penkiakampė žvaigždė. Anot mero – tai tikras sovietinis simbolis. Ji ir įplieskė jau per visą Lietuvą nuskambėjusį konfliktą.

Merui nepatiko

„Per televiziją matome, kad visoje šalyje yra taip papuoštų eglių. Trūksta žodžių, ne Lenino galva juk pakabinta. Vyrai pusę dienos vargo, o dabar grasinama, kad jie už tokius dalykus net baudą gaus. Žmonės pasipiktinę, siūlo tada geriau iš viso eglę nupuošti“, – kalbėjo prisistatyti nenorėjusi šimonietė.

Ietis surėmė šimoniečiai ir Šimonių miestelyje gyvenantis rajono meras Dainius Bardauskas. Įsiplieskusio konflikto priežastimi tapo žvaigždė, kuria papuošta miesto centre stovinti eglė.

Anot moters, nuimti žvaigždei specialiai ir bokštelis buvo atsiųstas, bet į eglės viršūnę užkeltos puošmenos jis nepasiekė, tada liepta kitą net iš Panevėžio užsakyti.

„Eglė tikrai labai graži. Žmonės patenkinti, o merui netiko, nes jis sovietinę simboliką įžvelgia. Nieko panašaus nėra, viena jos pusė – rožinė, kita – mėlyna, žvaigždė kaip žvaigždė“, – tikino eglutę kartu su kitais Šimonių bendruomenės nariais puošęs Julius Stukas.

Pasak jo, pikčiausia tai, kad kai žvaigždę pakabinti reikėjo, keltuvo niekas nedavė: „Seniūnas dėl to dalyko į merą kreipėsi, buvo pasakyta – puoškitės patys, pinigų nėra. Tą ir padarėme, bet štai – nepatinka. Labai gaila, tiek pastangų įdėjome. Pats su meru kalbėjau, žadėjau, kad kitais metais tos žvaigždės nekabinsime, o dabar jau papuošta, tad tebūnie. Bet ne – ir viskas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video