2024/05/06

 

Kultūros centrui – patariamasis tarybos balsas

Kupiškio kultūros centre posėdžiavo naujoji patariamąjį balsą turinti centro taryba.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Nuo šiol planuodamas darbus Kupiškio kultūros centras sulauks patariamąjį balsą turinčios institucijos – centro tarybos siūlymų ir pagalbos. Tokia taryba buvo sudaryta ir anksčiau, bet – daugiau formali ir realiai neveikė. Patvirtinus naujos sudėties tarybą, gruodžio 14 d. ji rinkosi ir pirmąjį posėdį. Išrinktas tarybos pirmininkas, numatytos veiklos gairės.

Buvo neveiksni

Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė teigė, kad kultūros centro taryba Savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtinta dar 2014 m. balandį. Ją sudarė septyni nariai, komisijai pirmininkavo buvęs meras Jonas Jarutis. „Kai pradėjau vadovauti kultūros centrui, bandžiau šią komisiją sukviesti, tačiau visi užimti, neturėjo laiko, todėl to padaryti nepasisekė, posėdžiai visai nevyko, – aiškino J. Janušonienė. – Praėjusių metų vasarį buvo patvirtinti nauji kultūros centro nuostatai, kur apibrėžta kultūros centro tarybos veikla, sudėtis, funkcijos. Tai yra kolegiali patariamąjį balsą turinti institucija, sprendžianti kultūros centro veiklos organizavimo ir įgyvendinimo klausimus. Jos tikslas – teikti pasiūlymus dėl mūsų veiklos programų ir priemonių įgyvendinimo.“

Pasak J. Janušonienės, viliamasi, kad taryba pagelbės rengiant kultūros centro strateginį planą, patars planuojant ir organizuojant renginius, sprendžiant finansinius klausimus. „Kuo daugiau žmonių – tuo daugiau nuomonių. Manome, kad jų pasiūlymai bus mums naudingi. Galbūt patys nepastebime reikšmingų dalykų, kurie turi įtakos mūsų veiklai“, – teigė kultūros centro direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video